Grillet frukt med ostekrem
Bli grillkonge/-dronning med dessert på grillen.
Hvem har sagt at grillen bare kan brukes til hovedretter? Etter min erfaring, kan du lage så imponerende grillmat du bare vil, mens om du slår til med én dessert på grillen – da er det det folk snakker om, gjerne lenge etterpå.
Frisk frukt og bær er en sikker vinner på grillen. Den høye og intense varmen er nemlig perfekt for å steke dem.
Varmen karamelliserer sukkeret i frukten, fruktbitene blir varme tvers gjennom, og resultatet smaker ofte bedre enn rå frukt.
Her blander vi fruktbitene sammen med sukker og kanel, og pakker det hele inn i aluminiumsfolie. Dette er en veldig grei måte å lage dessert på grillen på, for da slipper du å vaske burgerrester og den slags av risten først.
I tillegg rører jeg sammen en ostekrem som serveres sammen med frukten, vaniljeis fungerer også bra.
Grillet frukt og bær med ostekrem
Ingredients
- 1 ananas
- 150 g bringebær
- 150 g bjørnebær
- 1 ss sukker
- litt lanel
Ostekrem:
- 2 ss (med haug) vispet plantekrem
- 2 ss vegansk kremost
- 2 ts vaniljesukker
Instructions
- Rens ananas, og skjær opp i terninger.
- Pakk den inn i aluminiumsfolie sammen med bærene, dryss over sukker og kanel.
- Grill pakken i tre-fem minutter, litt etter hvor varm grillen er.
Ostekrem:
- Bland sammen alle ingrediensene. Server sammen med nygrillet frukt og bær.
Flere oppskrifter
-
Dessertgrillspyd
Frukt er kjempegodt til vanlig, men blir den grillet får vi rent snop. Og her kommer en sann historie; da jeg gjorde research til denne innledningen, kom jeg over et tre år gammelt intervju med meg selv, som jeg helt hadde glemt ut, med en…
-
Grillet fersken
🔥🍑, rett og slett.
-
Bananer på grillen
Watch out marshmallows – her er seriøs konkurranse!