Chiamisu

Kjøleskapsgrøt med chiafrø, espresso og kakao, for en liten følelse av dessert til frokost.
Altså, ikke la deg lure av hvordan den ser ut ovenfra og ned. Dette er ikke en tiramisu. Det er en næringsrik frokost. Det er en havregrøt som lages ved å stå i kjøleskapet over natten istedenfor å kokes, men sammen med havregrynene bruker vi chiafrø for ekstra næring, og espresso, sirup og kakao for å gi mye av de samme smakene som er i den italienske favorittdesserten.
Og på toppen? Yoghurt iblandet litt vanilje (her kan du godt ha i litt mer sirup for en søtere variant), og et raust dryss kakaopulver.





Chiamisu
Vegansk kjøleskapsgrøt med smak av tiramisu.
Ingredients
Dag 1
- 2,5 dl havremel eller havregryn
- 3 ss kakaopulver
- 2 ss chiafrø
- 1 ts vanilje (rent vaniljepulver)
- 2 ss espresso eller annen sterk kaffe
- 2 ss lønnesirup
- 3,5 dl plantemelk en du liker til kaffe og/eller havregrøt
Dag 2
- 2 dl vegansk yoghurt vanlig eller gresk, naturell eller vanilje
- eventuelt litt lønnesirup og/eller vanilje
- 1 ss kakapulver
Instructions
Dag 1
- Rør sammen havremrl, kakaopulver, chiafrø og vanilje i en bolle.
- Hell i espresso, sirup og melk, og rør det hele godt sammen.
- Fordel i to serveringsglass, dekk til og sett i kjøleskapet i minst seks timer. De kan fint stå der både en og to netter. Du kan også dekke til selve bollen og sette den kaldt, og ha i serveringsglass/-skåler neste dag.
Dag 2
- Ha grøten ut av kjøleskapet.
- Rør sammen yoghurt og eventuelt litt sirup og/eller vanilje, og legg i et lag på toppen av grøten.
- Sikt kakaopulver på toppen, og server med en gang.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.
-
Blendet og bakt havregrøt
(Pene ord for “kake til frokost”)