Blendet og bakt havregrøt

Blendet og bakt havregrøt

(Pene ord for “kake til frokost”)

Jeg prøver fortsatt å spare penger på mat, og en av favorittråvarene da er virkelig havregryn. De grynene er billige, sunne og ikke minst veldig anvendelige.

For noen uker siden prøvde jeg meg på havregrøt/kjøleskapsgrøt i blender, og det ble umiddelbart en favoritt. Fra tidligere av har jeg vært veldig glad i ovnsbakt havregrøt, så i helgen slo det meg: går det an å kombinere de to?

Det ble umiddelbart prøvet, og like fort vellykket. Kake til frokost, rett og slett. En varm kake, nesten litt som sjokoladefondant, med masse god smak av peanøtt og nettopp sjokolade.

Blendet og bakt havregrøt (kake til frokost)

Nydelig dessert/frokost/kake-hybrid med masse god smak av peanøtt og sjokolade.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 50 g havregryn
  • 1 banan
  • 0,5 dl mandelmelk eller annen plantemelk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vanilje rent vaniljepulver eller noen dråper ekstrakt
  • 40 g mørk melkefri sjokolade (kan sløyfes)
  • eventuelt litt yoghurt til servering naturell eller vanilje

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader.
  • Ha havregryn, banan, melk, 1 ss peanøttsmør, lønnesirup, bakepulver og vanilje i en blender eller foodprocessor. Kjør på høy hastighet til det er helt jevnt. Kjør deretter i 10 sekunder til, for sikkerhets skyld.
  • Grovhakk sjokoladen, vend halvparten inn i havreblandingen.
  • Finn fram to ildfaste porsjonsformer. Denne havregrøten pleier å være ganske grei å få løs fra kantene om du spiser rett fra formen, men for å være på den sikre siden kan det være greit å olje og mele formene før bruk.
  • Fordel røren i de to formene, topp med resten av peanøttsmøret og resten av sjokoladen.
  • Sett i ovnen og stek i 20-22 minutter, til kaken har hevet en god del og blitt gyllen på toppen.
  • Smaker best varm eller lun, gjerne sammen med litt yoghurt.
Keyword havregrøt

Flere oppskrifter

  • Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake

    Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake

    Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.

    Les mer

  • Chiamisu

    Chiamisu

    Kjøleskapsgrøt med chiafrø, espresso og kakao, for en liten følelse av dessert til frokost.

    Les mer

  • Blendet og bakt havregrøt

    Blendet og bakt havregrøt

    (Pene ord for “kake til frokost”) Jeg prøver fortsatt å spare penger på mat, og en av favorittråvarene da er virkelig havregryn. De grynene er billige, sunne og ikke minst veldig anvendelige. For noen uker siden prøvde jeg meg på havregrøt/kjøleskapsgrøt i blender, og det…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating