Blendet og bakt havregrøt

(Pene ord for “kake til frokost”)
Jeg prøver fortsatt å spare penger på mat, og en av favorittråvarene da er virkelig havregryn. De grynene er billige, sunne og ikke minst veldig anvendelige.
For noen uker siden prøvde jeg meg på havregrøt/kjøleskapsgrøt i blender, og det ble umiddelbart en favoritt. Fra tidligere av har jeg vært veldig glad i ovnsbakt havregrøt, så i helgen slo det meg: går det an å kombinere de to?
Det ble umiddelbart prøvet, og like fort vellykket. Kake til frokost, rett og slett. En varm kake, nesten litt som sjokoladefondant, med masse god smak av peanøtt og nettopp sjokolade.




Blendet og bakt havregrøt (kake til frokost)
Ingredients
- 50 g havregryn
- 1 banan
- 0,5 dl mandelmelk eller annen plantemelk
- 2 ss peanøttsmør
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts vanilje rent vaniljepulver eller noen dråper ekstrakt
- 40 g mørk melkefri sjokolade (kan sløyfes)
- eventuelt litt yoghurt til servering naturell eller vanilje
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader.
- Ha havregryn, banan, melk, 1 ss peanøttsmør, lønnesirup, bakepulver og vanilje i en blender eller foodprocessor. Kjør på høy hastighet til det er helt jevnt. Kjør deretter i 10 sekunder til, for sikkerhets skyld.
- Grovhakk sjokoladen, vend halvparten inn i havreblandingen.
- Finn fram to ildfaste porsjonsformer. Denne havregrøten pleier å være ganske grei å få løs fra kantene om du spiser rett fra formen, men for å være på den sikre siden kan det være greit å olje og mele formene før bruk.
- Fordel røren i de to formene, topp med resten av peanøttsmøret og resten av sjokoladen.
- Sett i ovnen og stek i 20-22 minutter, til kaken har hevet en god del og blitt gyllen på toppen.
- Smaker best varm eller lun, gjerne sammen med litt yoghurt.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.
-
Blendet og bakt havregrøt
(Pene ord for “kake til frokost”) Jeg prøver fortsatt å spare penger på mat, og en av favorittråvarene da er virkelig havregryn. De grynene er billige, sunne og ikke minst veldig anvendelige. For noen uker siden prøvde jeg meg på havregrøt/kjøleskapsgrøt i blender, og det…