Go Back

Blendet og bakt havregrøt (kake til frokost)

Nydelig dessert/frokost/kake-hybrid med masse god smak av peanøtt og sjokolade.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 50 g havregryn
  • 1 banan
  • 0,5 dl mandelmelk eller annen plantemelk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vanilje rent vaniljepulver eller noen dråper ekstrakt
  • 40 g mørk melkefri sjokolade (kan sløyfes)
  • eventuelt litt yoghurt til servering naturell eller vanilje

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader.
  • Ha havregryn, banan, melk, 1 ss peanøttsmør, lønnesirup, bakepulver og vanilje i en blender eller foodprocessor. Kjør på høy hastighet til det er helt jevnt. Kjør deretter i 10 sekunder til, for sikkerhets skyld.
  • Grovhakk sjokoladen, vend halvparten inn i havreblandingen.
  • Finn fram to ildfaste porsjonsformer. Denne havregrøten pleier å være ganske grei å få løs fra kantene om du spiser rett fra formen, men for å være på den sikre siden kan det være greit å olje og mele formene før bruk.
  • Fordel røren i de to formene, topp med resten av peanøttsmøret og resten av sjokoladen.
  • Sett i ovnen og stek i 20-22 minutter, til kaken har hevet en god del og blitt gyllen på toppen.
  • Smaker best varm eller lun, gjerne sammen med litt yoghurt.
Keyword havregrøt