Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord.

Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme hos meg, og da syntes jeg det var kjekt å dele den med dere også.

Aubergine & tahini er en skikkelig fargerik og fin bok, med koselige historier, flotte bilder og fristende oppskrifter i all hovedsak fra Midtøsten. Vidar bor i Istanbul, og har virkelig gått seriøst til verks for å lære seg om råvarer, teknikker, matretter og mattradisjoner både der og i byer og land rundt. Og alt med en forståelse av hva vi får tak i av råvarer her i Norge, og hvordan vi angriper ulike oppskrifter.

Jeg har seriøst lyst å lage hver eneste rett i boka.

Noen av dem er med animalske produkter, men de er stort sett enkle å veganisere, blant annet har jeg laget kjøttbollene med vegansk farse. Funker helt supert det.

Disse pannekakene er naturlig veganske da, de er uten både egg og melk, og stekes fint i olje. Hovedingrediensene er semulegryn, som står med bakevarene i de aller fleste dagligvarebutikken. Pannekakene skiller seg også litt ut fordi de kun stekes på den ene siden, slik at de får de karakteristiske luftboblene på oppsiden.

Pannekakene passer spesielt godt til helgefrokosten. Spis dem med det du synes er godt på pannekaker, eller smelt margarin og rør det sammen med litt lønnesirup og ha til. Mmm!

marokkanske pannekaker

Marokkanske pannekaker

Disse pannekakene passer spesielt godt til helgefrokosten. Spis dem med det du synes er godt på pannekaker, eller smelt margarin og rør det sammen med litt lønnesirup og ha til.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
“Heving” 30 minutes
Total Time 55 minutes
Course frokost
Cuisine marokkansk
Servings 8 stk.

Ingredients
  

  • 250 g semulegryn
  • 50 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl lunkent vann
  • 2 ts bakepulver
  • olje til steking

Sirupsmør

  • 2 ss vegansk margarin
  • 2 ss lønnesirup

Instructions
 

  • Ha semulegryn, hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og vann i en foodprocessor eller blender, og kjør til en jevn røre. Hell over i en bolle, visp inn bakepulveret, og la den stå i en halvtime.
  • Varm opp en stekepanne til medium temperatur, og ha i litt olje. Ha i en liten øse røre, tenk at disse skal bli litt mindre enn amerikanske pannekaker i diameter (eller litt mindre enn ferje-sveler, om du er oppvokst på Vestlandet).
  • Stek til det kommer bobler på toppen, og du ser at røren stivner. Løft over på en tallerken, og gjenta stekingen med resten av røren. Servér med sirupsmør (oppskrift under), syltetøy, sjokoladepålegg eller noe annet godt.

Sirupsmør

  • Smelt margarinen, rør inn sirupen, og voila! Ferdig.
Keyword pannekaker

Flere oppskrifter

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…

  • Grønnkålpannekaker

    Grønnkålpannekaker

    Etter å ha vært gjennom min første sesong med grønnkål i kjøkkenhagen, har jeg en helt ny begeistring for denne herlige råvaren. “Den vokser som ugress”, sa de til meg på forhånd, og det stemmer. Det var rett og slett veldig lett å lykkes med…

  • Marokkansk quinoasalat

    Marokkansk quinoasalat

    Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating