Hjemmelaget rød currypaste

Hjemmelaget rød currypaste

Er du klar for å løfte currygrytene dine til nye høyder, eller har du lyst på curry og er tom for paste? Da er hjemmelaget currypaste alternativet for deg!

Oppi har vi tomater, løk, hvitløk, chili, koriander og masse gode krydder. Planen min var opprinnelig å ha i fersk ingefær også. Det var jeg dessverre tom for, og da ble det den tørka varianten.

Denne nydelige varianten passer spesielt godt i indiske oppskrifter. Foretrekker du en mer thailandsk vri, anbefaler jeg å lage en grønn variant istedenfor. Keffirlime, sitrongress, grønn chili, galangal og limejuice er mine favoritter som hovedkomponenter. Sjekk ut oppskriften min her.

hjemmelaget rød currypaste

Hjemmelaget currypaste (rød)

Enklere enn du tror – og setter en kjempegod smak på currygryter.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course basisoppskrift
Cuisine indisk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 6 småtomater eller 2 store
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 8 stilker koriander
  • 1 ss ss olje
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær eventuelt 2 cm fersk

Instructions
 

  • Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.
  • Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffe (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.
  • Oppbevar i rent glass i kjøleskap – eller bruk med en gang.
Keyword currypaste, rød curry

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating