Marokkansk quinoasalat

Marokkansk quinoasalat

Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene!

I tillegg går det kjapt! Dersom du har hermetiske kikerter og ferdigkokt quinoa rører du sammen retten på 10 minutter. Dersom du kun har tørka kikerter må de bløtlegges og kokes på forhånd, så her må du begynne planleggingen dagen før. Har du ikke kokt quinoa trenger du kun et kvarter ekstra – og det kvarteret er inkludert i tidsberegningen på oppskriften. Tenkte nok det var større sjanse for at folk har hermetiske kikerter enn ferdig quinoa.

All den gode smaken får vi fra friske urter, granateple, karripulver, sitron og sirup. I tillegg er dette en skikkelig proteinbombe, med både quinoa, kikerter og gresskarkjerner. Perfekt for deg som bygger muskler, eventuelt for deg som er lei av å bli spurt hvor du får protein fra.

Retten smaker godt med en gang den er ferdig, den passer også utmerket i matboksen.

Marokkansk quinoasalat

En smaksrik og ikke minst proteinrik salat med quinoa, kikerter og gresskarkjerner.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett, salat
Cuisine marokkansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl quinoa
  • 1 kartong (ca 4 dl) kikerter eller 2 dl tørka*
  • 2 vårløk
  • 3 stilker bladpersille
  • 3 stilker koriander
  • 0,5 granateple
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 1 ts karripulver
  • salt og pepper
  • 0,5 sitron
  • 1 ss sirup svært gjerne lønnesirup

Instructions
 

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Skjær vårløk i tynne ringer, grovhakk persille og koriander. Rens kjernene ut av granateplet.
  • Ha en stekepanne på medium temperatur. Ha i gresskarkjerner og rist dem i et lite minutt. Legg dem til sides, ha olje i pannen, og ha i kokt quinoa, kikerter, karripulver, salt og pepper. Stek i noen minutter, vend på blandingen slik at den ikke fester seg i pannen. Press i sitronsaft, og hell sirupen over.
  • Ha over på tallerkener, topp med gresskarkjerner, granateplekjerner, vårløk, persille og koriander. Salaten smaker godt både varm og kald.

Notes

*bruker du tørka kikerter må de bløtlegges og kokes på forhånd
Keyword quinoa

Flere oppskrifter

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…

  • Marokkansk quinoasalat

    Marokkansk quinoasalat

    Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene! I tillegg går det kjapt! Dersom du har hermetiske kikerter og ferdigkokt quinoa rører du sammen retten på 10 minutter. Dersom du kun har tørka kikerter må de bløtlegges og kokes på…

  • Marokkansk kikertgryte

    Marokkansk kikertgryte

    Hallo kjempegod marokkansk gryte! Dette er rett og slett en herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, kikerter, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.



2 thoughts on “Marokkansk quinoasalat”

  • Dette var veldig inspirerende, har skrevet ned en oppskrift som er ikke helt lik denne, men har de fleste hovedelementene, bare med en personlig vri. Gleder meg til å prøve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating