Browniecookies med peanøttsmør
Cookies! Alltid så godt!
Disse er litt seige, gode, fulle av sjokoladesmak, og med herlig peanøttsmør på toppen.
Hvor mye de minner om brownies og hvor mye de minner om cookies kommer litt an på steketiden. Og nå er det jo slik at alle ovner er forskjellige, så her gjelder det å prøve seg fram litt for å få perfekt konsistens.
Veganske browniecookies med peanøttsmør
Seige, gode, fulle av sjokoladesmak, og med herlig peanøttsmør på toppen.
Ingredients
- 6 ss (ca 115 g) vegansk margarin
- 200 g brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ss maisstivelse
- 3 ss kakaopulver
- 3 dl hvetemel
- 1-2 ss vann
- 50 g vegansk sjokolade
- 3-4 ss peanøttsmør
- eventuelt litt melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle to stekebrett med bakepapir.
- Rør margarin og sukker med en sleiv. Ha i bakepulver, maisstivelse og kakaopulver og rør alt godt sammen. Ha i hvetemel, og arbeid det hele sammen til en smidig deig. Avhengig av hvilken margarin du bruker må du kanskje ha i et par spiseskjeer vann her.
- Grovhakk sjokoladen og vend inn.
- Del deigen i 16 like store emner. Trill disse ut til kuler, og press dem litt flate. Fordel utover stekebrettene – husk at de utvider seg under steking så ha litt plass mellom dem.
- Ha en liten teskje peanøttsmør på hver cookie, og rør den inn med baksiden av teskjeen. Sett dem i ovnen og stek i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares i lukket kakeboks. Et lite melisdryss er godt over før servering.
Flere oppskrifter