Maiskolber med chipotlemajones
Absolutt fantastisk tilbehør til grillmaten!
Maiskolber med chipotlemajones
Supergod vri på maiskolbene til grillmaten! Denne oppskriften tar utgangspunkt i de ferdigkokte maiskolbene vi kjøper fra grønnsaksdisken i vanlige dagligvarebutikken. Er du så heldig å få tak i helt fersk mais må du først tilberede den.
Ingredients
- 100 g rå cashewnøtter
- maiskolber enten 4 store eller 12 små
- margarin
- salt og pepper
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 2 ts lønnesirup
- 1 ss limesaft
- 1 chipotle eller 1 ts chipotlepulver
- havsalt
Instructions
- Dersom du har tid: bløtlegg nøttene i noen timer før du starter.
- Tilbered maisen, enten på grill, i stekeovn eller i gryte. Eller stekepanne. Smak til med litt margarin, salt og pepper.
- Sil vannet av nøttene og ha de i en food processor med hvitløk, 0,5 dl vann, olje sirup, limesaft, chipotle og litt salt. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt og eventuelt litt mer chili.
- Server nygrillet/stekt/bakt/kokt mais med chipotlemajonesen, dryss gjerne over litt ekstra pepper. Smaker aller best rykende varmt
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig
Disse brødene passer perfekt til frysing, så lag gjerne dobbel porsjon mens du er i gang.
-
Rødbetesalsa
Turn the beet around!