Hjemmelagde burgerbrød
Kjempegode burgerbrød som tåler både burger, ketchup og salat uten å miste fasongen.
Hjemmelagde burgerbrød
Lett å lage selv – og mye billigere per stk. enn i butikk!
Ingredients
- 2,5 dl soyamelk
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 ss tørrgjær
- 500 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 50 g vegansk margarin
- litt vann til pensling
- sesamfrø
Instructions
- Varm opp melk og vann til fingertemperatur. Rør sammen melk, vann, sukker, salt og tørrgjær i en bolle. Ha i hvetemel og elt det godt sammen. Har du kjøkkenmaskin med eltekrok er det best å bruke den. Tilsett margarinen litt etter litt og elt til deigen slipper bollen. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30-60 minutter.
- Kle to stekebrett med bakepapir.
- Ha deigen på melet underlag og elte den raskt sammen. Kjevle den ut til den er 2-3 centimeter tykk og press ut burgerbrød med en ring på cirka 6-8 centimeter i diameter. Eventuelt litt større om du vil ha store burgerbrød.
- Fordel emnene på stekebrettene. Pensle med vann og dryss sesamfrø over.
- Dekk til brettene med rene kjøkkenhåndklær eller plastfolie og etterhev i 30-45 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek brødene i 10-12 minutter, de skal bli gylne og fine på toppen. Avkjøl på rist.
Noe godt å ha inni
-
Gresskarburger
Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Basen er tredelt:
-
Rødbeteburger
Store, ferske, norske rødbeter omtrent rett opp fra jorden er noe av det beste jeg vet om. De kan bakes i ovnen, stekes til chips, skjæres i tynne skiver og marineres til rødbeteravioli, og de kan skremme enhver veganer som ser skjærebrettet ditt til å…
-
Søtpotetburgere
Dette er en knallgod og skikkelig saftig veggisburger med smak av India, som jeg serverer med stekte båtpoteter og pitabrød.