Sjokoladecupcakes med verdens beste glasur
I blant er sjokolade det beste som finnes. Ganske ofte faktisk. Disse kakene har sjokolade både i bunn og i glasuren.
Sjokoladecupcakes med verdens beste glasur
Seriøst.
Ingredients
- 2 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
- 0,75 dl smaksnøytral olje f.eks. helt vanlig solsikke- eller rapsolje
- 2 dl sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt eller ren vanilje kan sløyfes
- 3 dl hvetemel
- 0,5 dl kakaopulver
- litt salt
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts bakepulver
Glasur
- 200 g melkefri sjokolade
- 2 cl espresso eller annen sterk kaffe
- 100 g vegansk margarin
- 2-3 dl melis prøv å finne en litt fast type
- eventuelt litt salt
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
- Ha i hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.
- Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.
- Avkjøl før pynting.
Glasur og montering
- Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad.
- Visp margarin og melis luftig.
- Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.
- Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.
- Fordel glasur utover kakene, topp gjerne med litt vegansk kakepynt.
- Server – eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Bringebærcupcakes med kremostglasur
Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall.
-
Gresskarcupcakes
Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
-
Vaniljecupcakes
Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet.
4 thoughts on “Sjokoladecupcakes med verdens beste glasur”
Leave a Reply
Hei! bruker du rå kakaopulver eller bakekakao i denne oppskriften?
Husker ikke helt men tipper det er vanlig bakekakao.
Hei, er det mulig aa erstatte smoret med olje? Evt. Hva annet kan smoret erstattes med? Har veldig faa veganske produkter tilgjengelig og kan heller ikke bestille over nett.
Olje blir dessverre flytende, så vil ikke passe så godt. Kanskje du kan prøve kjøleskapsstivnet kokosmelk?