Go Back

Sjokoladecupcakes med verdens beste glasur

Seriøst.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 18 minutes
Avkjøling før pynting 30 minutes
Total Time 58 minutes
Course bakst, cupcakes
Servings 12 cupcakes

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 0,75 dl smaksnøytral olje f.eks. helt vanlig solsikke- eller rapsolje
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller ren vanilje kan sløyfes
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • litt salt
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver

Glasur

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 2 cl espresso eller annen sterk kaffe
  • 100 g vegansk margarin
  • 2-3 dl melis prøv å finne en litt fast type
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
  • Ha i hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.
  • Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.
  • Avkjøl før pynting.

Glasur og montering

  • Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad.
  • Visp margarin og melis luftig.
  • Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.
  • Fordel glasur utover kakene, topp gjerne med litt vegansk kakepynt.
  • Server - eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.
Keyword sjokoladecupcakes