Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Sjokoladecupcakes med verdens beste glasur
Seriøst.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
18
minutes
mins
Avkjøling før pynting
30
minutes
mins
Total Time
58
minutes
mins
Course
bakst, cupcakes
Servings
12
cupcakes
Ingredients
2
dl
soyamelk
1
ss
eplesidereddik
eller annen lys eddik
0,75
dl
smaksnøytral olje
f.eks. helt vanlig solsikke- eller rapsolje
2
dl
sukker
1
ts
vaniljeekstrakt eller ren vanilje
kan sløyfes
3
dl
hvetemel
0,5
dl
kakaopulver
litt salt
0,5
ts
natron
0,5
ts
bakepulver
Glasur
200
g
melkefri sjokolade
2
cl
espresso eller annen sterk kaffe
100
g
vegansk margarin
2-3
dl
melis
prøv å finne en litt fast type
eventuelt litt salt
Instructions
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
Ha i hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.
Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.
Avkjøl før pynting.
Glasur og montering
Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad.
Visp margarin og melis luftig.
Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.
Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.
Fordel glasur utover kakene, topp gjerne med litt vegansk kakepynt.
Server - eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.
Keyword
sjokoladecupcakes