Chipotleaioli

Fantastisk god til burgere og falafel.

Chipotleaioli
Vegansk majones med smak av hvitløk og chili.
Ingredients
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts chipotlepulver
- 1 ss dijonsennep
- 1 dæsj eddik
- 1 dl soyamelk
- salt
- hvit pepper
- 3 dl solsikkeolje
- litt sukker
Instructions
- Riv hvitløken. Ha alle ingrediensene utenom oljen og sukkeret i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
- Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann.
- Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).
Flere oppskrifter
-
Tahinidressing med gressløk
Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3!
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.