Hjemmelaget is med hvit sjokolade
En nydelig oppskrift på hvit sjokoladeis – det beste jeg vet.
Da jeg var liten var vi ofte i Sør-Frankrike på sommerferie. Glem stranden, glem bassenget, glem de sjarmerende byene og koselige butikkene- det eneste jeg savnet her hjemme i Norge var den fantastisk gode hvite sjokoladeisen som de solgte på hvert eneste gatehjørne. Verdens beste is, og jeg glemmer den aldri.
I de siste årene har jeg hatt egen ismaskin, og en dag slo jeg meg selv skikkeig i hoedet da jeg kom på at jeg i over et år har hatt muligheten til å lage hvit sjokoladeis selv. Ikke fant jeg noen oppskrift, men med vegansk hvit sjokolade handla i London og godt med pågangsmot satte jeg i gang.
Her har jeg brukt en kombinasjon av soyamelk og kokosmelk, som nok en gang er uslåelig i desserter. Når det får koke opp forsvinner kokossmaken, og du sitter igjen med en rundt og fyldig melkeblanding som gjør isen helt nydelig.
Vegansk iskrem med hvit sjokolade
Ingredients
- 3 dl kokosmelk
- 1 ss arrowroot/pilerot-stivelse du kan også bruke maisstivelse
- 3 dl soyamelk
- 1 dl sukker
- 100 g vegansk hvit sjokolade
Instructions
- Ha en halv desiliter av kokosmelken og arrowrootpulveret i en liten bolle. Rør det sammen med en gaffel.
- Ha resten av kokosmelken samt soyamelk og sukker i en liten gryte. Brett sjokoladen opp i mindre biter og ha i. Sett på på middels varme, og rør jevnlig til det hele koker opp. Ha gryten av varmen, rør godt til all sjokoladen er oppløst.
- Hell i arrowroot-blandingen og rør det sammen. Nå vil blandingen tykne en del.
- Hell over i en bolle og sett kaldt. Etter noen timer er blandingen klar til å kjøres i ismaskin.
- Kjør til is etter ismaskinens anvisninger, og oppbevar isen i fryseboksen fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Nice cream med sjokolade og peanøtter
Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren! Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn dessert (eller frokost?) på null komma niks. I alle fall på cirka 10 minutter.
-
Sjokoladeispinner
Disse ispinnene er seriøst sykt gode. Jeg sliter litt med å finne ut perfekt timing for å publisere dem, fordi du har lyst å ha dem klare på godværsdager, men kanskje stå inne og lage dem på en dag der solen ikke skinner så fint.…
-
Verdens enkleste sjokoladeis
Superlettvint og sunnere enn vanlig – og du trenger ikke ismaskin!