Valnøttpålegg med paprika og soltørket tomat

Valnøttpålegg med paprika og soltørket tomat

Kan tro jeg lenge har hatt ambisjoner enn å bli bedre med å legge ut oppskrifter på hjemmelaget pålegg her på bloggen! Og endelig, ENDELIG, dukket det opp en fabelaktig katalysator. Opplysningskontoret for frukt og grønt, som vanligvis irriterer meg “ihjel” med all sine kjøtt-, melk- og ostebaserte oppskrifter, publiserte nemlig en stor artikkel med masse oppskrifter på hjemmelaget pålegg. Noen inneholdt litt ost, men det var allikevel nok til å gi meg hauger og lass med inspirasjon.

Først ut: En spennende nesten-tapenade med franske smaker. Kjempegod på knekkebrød eller kjeks.

Valnøttpålegg med paprika og soltørket tomat

Course pålegg
Cuisine fransk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 2 dl soltørka tomater
  • 1 rød paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 4 stilker timian
  • nykvernet pepper

Instructions
 

  • La tomatene ligge i vann i cirka en time.
  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Del paprikaen i to og bak den i ovnen i 10 minutter. Ta den ut av ovnen og ha over i en plastpose. La den kjøle seg ned litt før du drar av skinnet.
  • Hell av vannet fra tomatene. Ha tomater, paprika, hvitløk, valnøtter, olivenolje, timian og pepper i en liten kjøkkenmaskin og kjør til ønsket konsistens. Jeg foretrekker at det er en litt grov masse.
  • Pålegget gjør seg fint en liten uke i lukka beholder i kjøleskap.

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating