Oreocupcakes

Oreocupcakes

Nydelige cupcakes med kjeks, sjokolademousse og kremostglasur.

Dette er bestselgeren hver gang jeg selger cupcakes på marked, og samme hvor mange jeg har med meg så blir de revet vekk på svært kort tid.

Oreokjeksen du får kjøpt i butikken er dessverre med palmeolje, men det finnes noen andre alternativer også. Disse “oreosene” fikk jeg med meg fra butikken VX i London. Merket heter Paskez, og kjeksen er kalt Trios. De skal være tilgjengelige fra flere nettbutikker. I tillegg så finnes det Lovemore sine O’chocos, som flere godt assorterte matbutikker i Norge fører. Kikk i allergiavdelingene, eller bestill online. Såvidt jeg vet er begge disse uten palmeolje.

I oppskriften gjemmer jeg sjokolademoussen inne i kaken, under glasuren. På bildet rett under har jeg istedenfor lagt både sjokolademoussen og kremostglasuren lagvis i en sprøytepose, for å få en “swirl” effekt. Alt smaker like godt.

Veganske oreocupcakes

Nydelige cupcakes med kjeks, sjokolademousse og kremostglasur.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Montering 15 minutes
Total Time 50 minutes
Course bakst, cupcakes
Cuisine amerikansk
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl hvetemel
  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 5 “oreo”kjeks
  • 2 dl soyamelk
  • 1 ts eplesidereddik
  • 0,75 dl rapsolje

Sjokolademousse:

  • 50 g melkefri kokesjokolade
  • 1 dl vispbar havrekrem eller annen plantekrem

Glasur:

  • 5 “oreo”kjeks + 6 kjeks til pynt
  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g vegansk kremost
  • 4 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med former.
  • Sil hvetemel, kakao, sukker, bakepulver og natron over i en stor bolle. Knus kjeksen, og ha i.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Bland deretter i oljen.
  • Hell det våte over i det tørre, og miks det raskt sammen til en røre.
  • Fordel røren i formene, og bak i 18 – 20 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokolademousse:

  • Smelt sjokoladen i vannbad. Visp kremen, og vend forsiktig i sjokoladen.
  • Ha moussen over i en sprøytepose med middels stor åpning.

Glasur:

  • Knus fem kjekser.
  • Ha margarin, kremost og melis i kjøkkenmaskinen, og kjør til du har en helt jevn krem. Rør inn den knuste kjeksen. Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

Montering

  • Pass på at cupcakene er helt avkjølt når du begynner å pynte. Start med å bruke en eplekjernekutter (eller tilsvarende), og skjær et hull midt i hver kake.
  • Fyll hullet med sjokolademousse.
  • Deretter dekker du resten av kaken med glasur.
  • Avslutt med en halv kjeks på toppen.
    veganske oreocupcakes oppskrift
Keyword oreo, oreocupcake, oreokake

Flere oppskrifter



7 thoughts on “Oreocupcakes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating