Ismocca

Ismocca

Den dagen på våren da min vanlige morgenlatte ikke lenger frister, da vet jeg at det går mot sommer. Det tar meg ti minutter hjemmefra og til Steam Kaffebar i Stavanger, og på den tiden pleier jeg å bli 1. tørst, 2. kaffetørst og 3. småkald. Men på et eller annet tidspunkt skifter dette over til tørst, kaffetørst og egentlig litt varm. Da er iskaffe midt i blinken!

Framover presenterer jeg fire oppskrifter fra Steam, med vegansk vri. Først ut er min personlige morgenfavoritt: Iskaffe med sjokoladesmak.

Vegansk ismocca

Is, kaffe og sjokolade. What's not to like?
Prep Time 8 minutes
Course drikke
Servings 1 glass

Ingredients
  

  • 1 espresso eller dobbel, om du foretrekker
  • 2 dl isbiter
  • 3 dl plantemelk
  • 1 ss vegansk sjokoladesaus eller kakaopulver eventuelt litt mer til pynting

Instructions
 

  • Ha isbiter, melk, sjokoladesaus og espresso i en blender. Kjør til du har en jevn masse.
  • Bruker du sjokoladesaus, kan du pynte innsiden av glasset litt med det, før du heller iskaffen over. Server med en gang!

Notes

Tips: Kokosmelk smaker skikkelig godt i iskaffe!
Keyword iskaffe

Flere oppskrifter

  • Ice Ice Coffee

    Ice Ice Coffee

    Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.

  • Iskaffe

    Iskaffe

    I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…

  • Kaffeisbiter

    Kaffeisbiter

    Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating