Ismocca
Den dagen på våren da min vanlige morgenlatte ikke lenger frister, da vet jeg at det går mot sommer. Det tar meg ti minutter hjemmefra og til Steam Kaffebar i Stavanger, og på den tiden pleier jeg å bli 1. tørst, 2. kaffetørst og 3. småkald. Men på et eller annet tidspunkt skifter dette over til tørst, kaffetørst og egentlig litt varm. Da er iskaffe midt i blinken!
Framover presenterer jeg fire oppskrifter fra Steam, med vegansk vri. Først ut er min personlige morgenfavoritt: Iskaffe med sjokoladesmak.
Vegansk ismocca
Ingredients
- 1 espresso eller dobbel, om du foretrekker
- 2 dl isbiter
- 3 dl plantemelk
- 1 ss vegansk sjokoladesaus eller kakaopulver eventuelt litt mer til pynting
Instructions
- Ha isbiter, melk, sjokoladesaus og espresso i en blender. Kjør til du har en jevn masse.
- Bruker du sjokoladesaus, kan du pynte innsiden av glasset litt med det, før du heller iskaffen over. Server med en gang!
Notes
Flere oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…
-
Kaffeisbiter
Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.