Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake

Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake?
Jo, nå skal du høre.
Ovnsbakt havregrøt har lenge vært en av mine frokostfavoritter. Det er noe med hvordan noe så enormt ordinært som havregrøt omtrent fremstår som kake om den bakes istedenfor å kokes.
Så… hva med å prøve å få den til å smake som gulrotkake?
Det ville jeg prøve, så i denne varianten har jeg tilsatt revet gulrot, samt noen krydder jeg ofte bruker i gulrotkake. Kremostglasuren bytter jeg ut med (smaksatt) yoghurt, og det funker helt supert det også.





Ovnsbakt havregrøt med smak av gulrotkake
Ingredients
- 2 gulrøtter
- 1 banan
- 2,5 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vanilje
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts malt muskat
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts kardemomme
- 1,25 dl plantemelk
- 3 ss peanøttsmør
- 0,5 dl lønnesirup
Tilbehør
- 3 dl melkefri yoghurt naturell, vanilje, gresk variant – ta det du liker
- ev. 1 ts vanilje
- ev. 2 ss lønnesirup
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en mellomstor ildfast form med bakepapir. Er du i tvil på størrelsen kan du heller gå litt ned enn litt opp.
- Vask eller skrell gulrøttene og skjær dem i 3-4 biter. Skrell bananen.
- Ha gulrøtter, banan, havregryn, bakepulver, vanilje, kanel, muskat, ingefær og kardemomme i en foodprocessor, og kjør til alt er godt hakka, og det en grov masse.
- Tilsett melk, peanøttsmør og lønnesirup, og kjør videre til det er jevnt.
- Ha røren over i formen, glatt den til på toppen, sett i ovnen og bak i 25-30 minutter. Havregrøten skal ha blitt litt større, men fortsatt være “myk” på toppen.
- Ta ut av ovnen, og server varm eller lun, gjerne med litt yoghurt (se under). Ovnsbakt havregrøt er best mens den er nybakt, i alle fall de første timene etter baking synes jeg.
Tilbehør
- Bruk yoghurten som den er, eller rør inn litt vanilje og/eller lønnesirup.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre. Ovnsbakt havregrøt har lenge vært en av mine frokostfavoritter. Det er noe med hvordan noe så enormt ordinært som havregrøt omtrent fremstår som kake om den bakes istedenfor å kokes.…
-
Blendet og bakt havregrøt
(Pene ord for “kake til frokost”)