Go Back

Ovnsbakt havregrøt med smak av gulrotkake

Knallgod vegansk frokostrett som smaker best mens den enda er varm. Server med yoghurt tilsatt vanilje og litt sirup for en skikkelig luksusfølelse.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course frokost
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 gulrøtter
  • 1 banan
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vanilje
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1,25 dl plantemelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 0,5 dl lønnesirup

Tilbehør

  • 3 dl melkefri yoghurt naturell, vanilje, gresk variant - ta det du liker
  • ev. 1 ts vanilje
  • ev. 2 ss lønnesirup

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en mellomstor ildfast form med bakepapir. Er du i tvil på størrelsen kan du heller gå litt ned enn litt opp.
  • Vask eller skrell gulrøttene og skjær dem i 3-4 biter. Skrell bananen.
  • Ha gulrøtter, banan, havregryn, bakepulver, vanilje, kanel, muskat, ingefær og kardemomme i en foodprocessor, og kjør til alt er godt hakka, og det en grov masse.
  • Tilsett melk, peanøttsmør og lønnesirup, og kjør videre til det er jevnt.
  • Ha røren over i formen, glatt den til på toppen, sett i ovnen og bak i 25-30 minutter. Havregrøten skal ha blitt litt større, men fortsatt være "myk" på toppen.
  • Ta ut av ovnen, og server varm eller lun, gjerne med litt yoghurt (se under). Ovnsbakt havregrøt er best mens den er nybakt, i alle fall de første timene etter baking synes jeg.

Tilbehør

  • Bruk yoghurten som den er, eller rør inn litt vanilje og/eller lønnesirup.
Keyword gulrotkake, ovnsbakt havregrøt