Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en mellomstor ildfast form med bakepapir. Er du i tvil på størrelsen kan du heller gå litt ned enn litt opp.
Vask eller skrell gulrøttene og skjær dem i 3-4 biter. Skrell bananen.
Ha gulrøtter, banan, havregryn, bakepulver, vanilje, kanel, muskat, ingefær og kardemomme i en foodprocessor, og kjør til alt er godt hakka, og det en grov masse.
Tilsett melk, peanøttsmør og lønnesirup, og kjør videre til det er jevnt.
Ha røren over i formen, glatt den til på toppen, sett i ovnen og bak i 25-30 minutter. Havregrøten skal ha blitt litt større, men fortsatt være "myk" på toppen.
Ta ut av ovnen, og server varm eller lun, gjerne med litt yoghurt (se under). Ovnsbakt havregrøt er best mens den er nybakt, i alle fall de første timene etter baking synes jeg.