Dalgonakaffe

“Insta famous” iskaffe bestående av kaffeskum, isbiter og havremelk.
Hundre år etter alle andre, men nå var det altså min tur til å prøve meg på kaffeskum. Det ser ut som en skikkelig luftig sjokolademousse eller tilsvarende luftig sjokoladesmørkrem, men smaker kaffe. Rørt sammen med iskald melk blir det til en skikkelig forfriskende iskaffe.
Konseptet er like enkelt som det er genialt: du visper sammen pulverkaffe, sukker og kokende vann, og etter få minutter dannes det et skum som blir lysere og mer flyffy jo lenger du visper.
Skummet kan serveres med kald melk og isbiter, eller med steamet melk for en varm variant. Siden det er laget med kokende vann, er det ganske mye varmere enn romtemperatur, så det er virkelig ikke dumt som en slags opp/ned-cappuccino.
Bare en ting før du begynner:
Kaffesmaken kommer svært godt fram.
Dersom du, som meg, er skikkelig glad i kaffe, så er ikke dette den gangen du kjøper den kjipeste pulverkaffen. Ta den du liker best – eller kjør et lite google-søk i butikken – det vil du ikke angre på.





Vegansk dalgonakaffe (iskaffe)
Ingredients
- 2 ss pulverkaffe
- 2 ss sukker
- 3 ss kokende vann
- isbiter
- havremelk eller annen melk du liker med kaffe
Instructions
- Ha pulverkaffe, sukker og kokende vann i en bolle og visp det – enten med en elektrisk håndmikser eller for hånd.
- Ganske kjapt begynner det å tykne, men jo mer du visper jo mer luftig blir det, så hold gjerne på en stund.
- Ha isbiter i to glass, hell på melk slik at den cirka dekker isbitene. Topp med kaffeskummet, og servér med en gang.
Flere oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Kokosiskaffe
Kjempegodt på varme dager!