Havregrøt i blender

Havregrøt i blender

Lettvint, mettende og smaksrik frokost som du lager klar kvelden i forveien. Smaker nesten som dessert. nesten.

Kjøleskapsgrøt, gjerne med innslag av chiafrø, var det kuleste man kunne servere på kafeer for noen år siden. Litt rart, kanskje, kald grøt, men spesielt med mye god smak og stilige (instavennlige) toppinger så funka det overraskende bra.

Ok, møt kjøleskapsgrøtens snobbete kusine! Her kjører vi rett og slett havregrynene i blenderen sammen med melk og ting som smaker godt, og resultatet blir en litt mer “fluffy” kjøleskapsgrøt som ser ut som sjokolademousse. Altså, den er mye mer fast i konsistensen, og smaker ikke helt dessert – men vi nærmer oss. Det er kjekt før dagens første kaffekopp, det.

Havregrøt i blender

Lettvint frokost som du fint kan gjøre klar kvelden i forveien. Retten tåler to netter i kjøleskap, så du kan gjøre klar to runder i samme slengen. Porsjonene er ganske små, men dette er overraskende mettende.
Prep Time 10 minutes
Overnatting i kjøleskap (minst) 4 hours
Total Time 4 hours 10 minutes
Course frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 ss kakaopulver + litt ekstra til å ha på toppen
  • 2 ss lønnesirup
  • 1,5 dl plantemelk
  • 2 dl bær gjerne frosne
  • 4 ss planteyoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 0,5 ts vanilje kan sløyfes

Instructions
 

  • Ha havregrynene i en foodprocessor eller blender og kjør til de er malte – dette tar ca. ett minutt.
  • Tilsett kakaopulver, lønnesirup og melk, og kjør til du har en helt jevn masse.
  • Finn frem to serveringsglass – gjerne med lokk – og fordel bærene nederst i dem. Topp med havreblandingen, dekk til og sett i kjøleskapet i minst fire timer slik at det får sette seg. Jeg pleier å la det stå over natten.
  • Før servering rører du sammen yoghurt med vanilje (og eventuelt bitte litt ekstra søtning om du foretrekker det). Fordel over i de to glassene, sikt over litt mer kakaopulver og servér.
Keyword havre, havregrøt

Flere oppskrifter

  • Knekkebrød med valnøtter

    Knekkebrød med valnøtter

    Hjemmelagde knekkebrød er knallgode, og i tillegg er det å bake dem en utmerket mulighet til å kvitte seg med innholdet i åpna pakker med nøtter, kjerner og frø. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke – det viktigste her er å bevare…

    Les mer

  • Arme riddere

    Arme riddere

    Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.

    Les mer

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating