Go Back

Havregrøt i blender

Lettvint frokost som du fint kan gjøre klar kvelden i forveien. Retten tåler to netter i kjøleskap, så du kan gjøre klar to runder i samme slengen. Porsjonene er ganske små, men dette er overraskende mettende.
Prep Time 10 minutes
Overnatting i kjøleskap (minst) 4 hours
Total Time 4 hours 10 minutes
Course frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 ss kakaopulver + litt ekstra til å ha på toppen
  • 2 ss lønnesirup
  • 1,5 dl plantemelk
  • 2 dl bær gjerne frosne
  • 4 ss planteyoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 0,5 ts vanilje kan sløyfes

Instructions
 

  • Ha havregrynene i en foodprocessor eller blender og kjør til de er malte - dette tar ca. ett minutt.
  • Tilsett kakaopulver, lønnesirup og melk, og kjør til du har en helt jevn masse.
  • Finn frem to serveringsglass - gjerne med lokk - og fordel bærene nederst i dem. Topp med havreblandingen, dekk til og sett i kjøleskapet i minst fire timer slik at det får sette seg. Jeg pleier å la det stå over natten.
  • Før servering rører du sammen yoghurt med vanilje (og eventuelt bitte litt ekstra søtning om du foretrekker det). Fordel over i de to glassene, sikt over litt mer kakaopulver og servér.
Keyword havre, havregrøt