Havregrøt i blender
Lettvint frokost som du fint kan gjøre klar kvelden i forveien. Retten tåler to netter i kjøleskap, så du kan gjøre klar to runder i samme slengen. Porsjonene er ganske små, men dette er overraskende mettende.
Prep Time 10 minutes mins
Overnatting i kjøleskap (minst) 4 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 10 minutes mins
- 2,5 dl havregryn
- 2 ss kakaopulver + litt ekstra til å ha på toppen
- 2 ss lønnesirup
- 1,5 dl plantemelk
- 2 dl bær gjerne frosne
- 4 ss planteyoghurt naturell eller med vaniljesmak
- 0,5 ts vanilje kan sløyfes
Ha havregrynene i en foodprocessor eller blender og kjør til de er malte - dette tar ca. ett minutt.
Tilsett kakaopulver, lønnesirup og melk, og kjør til du har en helt jevn masse.
Finn frem to serveringsglass - gjerne med lokk - og fordel bærene nederst i dem. Topp med havreblandingen, dekk til og sett i kjøleskapet i minst fire timer slik at det får sette seg. Jeg pleier å la det stå over natten.
Før servering rører du sammen yoghurt med vanilje (og eventuelt bitte litt ekstra søtning om du foretrekker det). Fordel over i de to glassene, sikt over litt mer kakaopulver og servér.