Bringebærcupcakes med kremostglasur

Bringebærcupcakes med kremostglasur

Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall.

De skiller seg fra muffins både med en røre som er mer som en kakerøre (muffins kan være både fastere og grovere), og ikke minst er det mye mer vanlig å pynte cupcakes.

Her har jeg en ganske enkel variant. Vaniljekake i bunn, med noen bringebær plassert i røren. Oppå der frisk og god kremostglasur, før vi avslutter med et bringebær til pynt. Dette anbefaler jeg å ta på rett før servering, ellers holder de seg fint noen timer i kjøleskapet.

veganske bringebærcupcakes med kremostglasur

Bringebærcupcakes med kremostglasur

Søte og gode minikaker med bringebær i både røre og på toppen.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course bakst, cupcakes
Servings 12 stk.

Ingredients
  

  • 2 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 0,75 dl nøytral olje
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 3,5 dl hvetemel
  • litt salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 ts bakepulver
  • 200 g bringebær

Kremostglasur

  • 150 g vegansk margarin så hard som mulig
  • 150 g vegansk kremost
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 5-6 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
  • Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
  • Fordel røren utover i formene. Legg 12 bringebær til side (til pynt), legg resten på toppen av kakene (bærene vil synke litt ned).
  • Stek i 16-18 minutter. Avkjøl før pynting.

Kremostglasur

  • Kjør margarin, kremost, sitronsaft og vanilje helt jevn i en foodprocessor. Spe deretter med litt og litt melis, til du får en jevn glasur med smørbar konsistens.
  • Fordel glasuren utover kakene, gjerne med sprøytepose om du har.
  • Topp med et bringebær, og server!

Flere oppskrifter

  • Bringebærcupcakes med kremostglasur

    Bringebærcupcakes med kremostglasur

    Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall. De skiller seg fra muffins både med en røre som…

  • Vaniljecupcakes

    Vaniljecupcakes

    Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet. 

  • Blueberry swirl cupcakes

    Blueberry swirl cupcakes

    Nydelige både på farge og smak!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating