Bringebærcupcakes med kremostglasur
Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall.
De skiller seg fra muffins både med en røre som er mer som en kakerøre (muffins kan være både fastere og grovere), og ikke minst er det mye mer vanlig å pynte cupcakes.
Her har jeg en ganske enkel variant. Vaniljekake i bunn, med noen bringebær plassert i røren. Oppå der frisk og god kremostglasur, før vi avslutter med et bringebær til pynt. Dette anbefaler jeg å ta på rett før servering, ellers holder de seg fint noen timer i kjøleskapet.
Bringebærcupcakes med kremostglasur
Ingredients
- 2 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 0,75 dl nøytral olje
- 2 dl sukker
- 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
- 3,5 dl hvetemel
- litt salt
- 0,25 ts natron
- 0,25 ts bakepulver
- 200 g bringebær
Kremostglasur
- 150 g vegansk margarin så hard som mulig
- 150 g vegansk kremost
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
- 5-6 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
- Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.
- Fordel røren utover i formene. Legg 12 bringebær til side (til pynt), legg resten på toppen av kakene (bærene vil synke litt ned).
- Stek i 16-18 minutter. Avkjøl før pynting.
Kremostglasur
- Kjør margarin, kremost, sitronsaft og vanilje helt jevn i en foodprocessor. Spe deretter med litt og litt melis, til du får en jevn glasur med smørbar konsistens.
- Fordel glasuren utover kakene, gjerne med sprøytepose om du har.
- Topp med et bringebær, og server!
Flere oppskrifter
-
Bringebærcupcakes med kremostglasur
Dere som fulgte den gamle Vegetarbloggen min i oppstarten, vet at jeg var enormt glad i å bake cupcakes for en stund siden. Små kaker med gjerne vulgært mye pynt. Litt pynt, i alle fall. De skiller seg fra muffins både med en røre som…
-
Gresskarcupcakes
Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
-
Vaniljecupcakes
Nydelige cupcakes med blomsterglasur – perfekt på sommerbordet.