Ostekake med friske bær

Ostekake med friske bær

En festpyntet ostekake er kanskje det aller kjekkeste jeg vet om å servere i selskaper. Det fungerer jo både som dessert og som kake, og alle liker jo ostekake. Denne varianten er skikkelig stylet opp med både rømmetopping, pasjonsfrukt, bær, kakonibs og spiselig glitter. Spesielt de to sistnevnte klarer du deg helt fint uten, det er mer noe jeg bruker hvis jeg først har det i hus.

Synes du det blir litt styr med pasjonsfrukt, kan du erstatte den i selve kakerøren med litt sitronsaft og finrevet sitronskall. Det er ikke så mye som skal til for å sette god smak på kaken.

Vegansk ostekake med friske bær

En festpyntet og smaksrik ostekake – helt uten egg og melk.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course bakst, kake
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g vegansk margarin + ekstra til smøring av form
  • 250 g veganske havrekjeks
  • 2 ss sukker

Fyll:

  • 2,5 dl usalta, urista cashewnøtter (de helt ordinære, mao)
  • 2 ss kokosolje
  • 4 dl (innholdet fra 1 boks) "full fat" kokosmelk høy fettprosent, ikke lett-variant. Oppbevares i kjøleskap fram til bruk
  • 225 g vegansk kremost naturell
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ts vanilje
  • 1,75 dl lønnesirup
  • 2 pasjonfrukter
  • bitte litt salt

Pynt:

  • 1 beger vegansk rømme eller fraiche
  • 0,5 ts vanilje
  • 1 ss sukker
  • masse friske bær
  • 1 ss kakonibs kan sløyfes
  • eventuelt litt spiselig glitter

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en springform med diameter på ca 22 cm med bakepapir. Gni kantene inn med litt margarin (eventuelt olje).
  • Smelt margarinen. Knus kjeksen i en foodprocessor. Ha i sukker og margarin og kjør det til det er ganske jevnt.
  • Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen. Press den opp langs kantene om du greier. Sett i ovnen og stek i 10 minutter. Ta formen ut, og skru ned temperaturen i ovnen til 165 grader.

Fyll:

  • Bløtlegg nøttene i godt med vann før bruk. Gjerne i et par timer. Dette gjør at vi får en mye mer kremet konsistens når de etterpå knuses i foodprocessor.
  • Smelt kokosoljen i en liten gryte dersom den ikke allerede er smeltet. Er den “ganske smeltet” så holder det, men er den i fast form må den smeltes.
  • Grav ut det harde topplokket fra kokosmelkboksen. Ha over i et litermål og mål opp – du skal ha 2,5 dl til sammen. Blir det ikke nok kan du ha i litt av kokosvannet i bunn av boksen.
  • Sil vannet av nøttene.
  • Ha nøtter, kokosolje, kokoskremen, kremost, maisstivelse, vanilje og lønnesirup i en foodprocessor eller blender.
  • Skjær pasjonsfruktene i to, legg den ene halvdelen til side – den skal brukes til pynting. Fra de tre andre halvdelene skal du kun bruke væsken, ikke frøene, så her kan det være greit å bruke en sil eller tilsvarende for å få ut væsken. Ha over i foodprocessoren, og kjør til du har en helt jevn krem. Er du i tvil så kjører du den litt lengre. Smak til og ha eventuelt litt salt i, og kanskje litt ekstra lønnesirup.
  • Hell over i kakebunnen, glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett i ovnen og bak i 50-60 minutter. Kantene skal se tørre ut. Avkjøl kaken på kjøkkenbenken, sett den deretter i kjøleskap slik at den blir helt avkjølt.

Pynting:

  • Rør sammen rømme, vanilje og sukker. Her kan du gjerne smake deg frem litt – de ulike veganske rømmene smaker ulikt. Bitte litt sitronsaft kan også være godt i.
  • Fordel rømmeblandingen over den avkjølte kaken. Er det lenge til servering så kan du sette kaken kaldt igjen nå. Rett før den skal spises topper du med friske bær, samt den siste halve pasjonsfrukten. Kakaonibs og glitter drysser du oppå der igjen.

Notes

NB. Selv om det står at du skal lage bunnen først, anbefaler jeg å starte med å legge cashewnøttene til fyllet i vann. Gjerne flere timer før du starter med resten av bakingen.
Keyword ostekake

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating