Oreobrownies

Veganske festbrownies med oreokjeks, peanøtter og ekstra sjokolade!
Denne oppskriften her. OMG. Jeg prøvde meg på den en dag jeg hadde (etter egen målestokk) laget alt for mye sunn mat til bloggen, og jeg følte jeg måtte kompensere med noe av det jeg kan best. Baking.
Ofte når jeg baker tenker jeg bare på ting jeg liker godt, og så kommer oppskriftene av seg selv. Denne gangen hadde jeg sett en lignende vri på en annen blogg, så jeg tenkte at en vegansk vri kunne ikke være så vanskelig. Og det var det ikke heller.
Kaken tok jeg med på jobb dagen etterpå, og den forsvant fort. Kollegene snakket faktisk om den i gangene i dagevis, så jeg våger meg å påstå at dette er en av de beste oppskriftene på bloggen til nå i år.





Veganske oreobrownies
Ingredients
- 1,8 dl soyamelk
- 1 ss eplesidereddik
- 1,8 dl solsikkeolje
- 4 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1,2 dl kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts salt
- 200 g vegansk sjokolade
Oreotopping:
- 5 ss peanøttsmør
- 100 g vegansk sjokolade
- 0,5 pakke oreokjeks
- 1 dl salta peanøtter
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på 22-26 centimeter med bakepapir. Gni kantene inn med litt olje og sikt kakaopulver rundt (istedenfor å smøre og mele formen).
- Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
- I en større bolle siler du hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
- Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.
- Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.
- Stek i cirka 35 minutter, gjør klar toppingen imens.
Oreotopping og montering:
- Smelt peanøttsmøret i en liten gryte. Ha over i en sprøytepose uten tupp. Rett før bruk klipper du hull i den. Det skal være så lite som mulig, men dersom du har brukt peanøttsmør med biter i så må du passe på at det er stort nok til at de kommer ut.
- Grovhakk sjokoladen. Kjør oreokjeksen til grove, klebrige biter i en foodprocessor. Legg kjeksen til sides, grovhakk deretter peanøttene i samme processoren (du trenger ikke vaske den mellom slagene).
- Når kaken kommer ut av ovnen har du først den grovhakka sjokoladen over kaken. Den vil smelte ganske kjapt. Fordel oreobitene i et lag over der igjen, dryss deretter over peanøttbitene.
- Topp med det smelta peanøttsmøret.
- Avkjøl før servering slik at sjokoladen og peanøttsmøret får sette seg.
- Skjær i stykker og servér.
Flere oppskrifter
-
Ostekakebrownies
Altsåååå ostekakebrownies! Disse laget jeg første gang til en feiring på jobb. Litt i full fart uten oppskrift. La ut en liten story på Instagram på dem, og vips, 100+ meldinger av folk som trengte oppskrift. Gøy når det jeg gjør er populært, men litt…
-
Sjokoladekake uten steking
Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri.
-
Veganske brownies med peanøtter
Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!
15 thoughts on “Oreobrownies”
Leave a Reply
Denne må jeg få laget snart!
Jaaa den er så god
Utrolig god! Må lage den igjen. Og igjen. Og igjen.
Hihi det tenker jeg også
Kan man bruke kokosmelk? Altså sånn drikke kokosmelk. Jeg har ikke soya melk.
Tror det skal gå helt fint
Hvilken vegansk Sjokolade anbefaler du??
Jeg er glad i både Odense og Coop (deres mørkeste er veganske)
Hei,
kan denne lages på onsdag og spises på fredag? Var en storslager sist den ble bakt og er nå fast inventar når jeg har kakeoppdraget!
JA! Håper ikke svaret kom for sent :/
Denne er helt fantastisk:) Kan opsjonen dobles og stekes i langpanne?
Altså posjonen;)
Det vil jeg tro går helt fint ja!
Kan denne lages en fredag og oppbevares i kjøleskap til søndag?
Yes!