Cashewpålegg med urter

Jeg blir visst aldri lei av “kremost” av cashewnøtter! Det er så sykt godt! Her har jeg i massevis av urter – friske og tørka. Scroll ned for variasjonstips.

Cashewpålegg med urter
Nydelig vegansk, kremet cashewpålegg (nesten som kremost!) med smak av urter og hvitløk. Supert på kjeks, knekkebrød og focaccia!
Ingredients
- 5 dl usalta cashewnøtter
- 4 stilker bladpersiooe
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sitron
- 3 ss næringsgjær
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts basilikum
- 1 ts salt
- 1 dl usøtet plantemelk gjerne av mandel, cashew eller soya (eventuelt vann)
Instructions
- Bløtlegg nøttene i noen timer før bruk. Hell av vannet.
- Ha nøttene i en food processor, tilsett persille, hvitløk, sitronsaft, næringsgjær, oregano, timian, basilikum og salt. Kjør til nøttene begynner å bli knuste. Spe på med litt og litt plantemelk, og kjør til du har en helt jevn kremost. Smak eventuelt til med litt mer salt.
- I lukket glass i kjøleskapet holder pålegget seg i en liten uke.
Notes
Variasjonsmuligheter:
Du kan blande friske eller tørka urter etter hva du har. Det går helt fint med alt friskt eller alt tørka, en kombinasjon av disse, eller om du kun har to eller tre av urtene.
Flere oppskrifter
-
Sjokoladehummus fra Sykt enkelt
Denne oppskriften er fra min andre kokebok, Sykt enkelt.
-
Italiensk bønnepålegg
Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!
-
Hjemmelaget mandelsmør av rista mandler
Dette. Er. Så. Godt.
1 thought on “Cashewpålegg med urter”
Leave a Reply
Hvor mye er 5 dl cashewnøtter i gram?