Cashewpålegg med urter
Nydelig vegansk, kremet cashewpålegg (nesten som kremost!) med smak av urter og hvitløk. Supert på kjeks, knekkebrød og focaccia!
Prep Time 10 minutes mins
Bløtlegging (ca.) 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
- 5 dl usalta cashewnøtter
- 4 stilker bladpersiooe
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sitron
- 3 ss næringsgjær
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts basilikum
- 1 ts salt
- 1 dl usøtet plantemelk gjerne av mandel, cashew eller soya (eventuelt vann)
Bløtlegg nøttene i noen timer før bruk. Hell av vannet.
Ha nøttene i en food processor, tilsett persille, hvitløk, sitronsaft, næringsgjær, oregano, timian, basilikum og salt. Kjør til nøttene begynner å bli knuste. Spe på med litt og litt plantemelk, og kjør til du har en helt jevn kremost. Smak eventuelt til med litt mer salt.
I lukket glass i kjøleskapet holder pålegget seg i en liten uke.
Variasjonsmuligheter:
Du kan blande friske eller tørka urter etter hva du har. Det går helt fint med alt friskt eller alt tørka, en kombinasjon av disse, eller om du kun har to eller tre av urtene.
Keyword cashewnøtter, cashewost, cashewpålegg