Meksikanske brunsjpoteter

Spicy poteter, passer både til frokost, lunsj, middag og så klart brunsj.

Meksikanske brunsjpoteter
Herlig rett med masse god smak av Mexico. Har du rester av kokte eller bakte poteter lager du denne skikkelig kjapt.
Ingredients
- 800 gram poteter
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 jalapeños
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 boks hermetisk mais ca. 2 dl
- olje til steking
- 1 ts ancho-, chipotle- eller vanlig chilipulver
- 1 ts paprikapulver
- salt
- 1 avokado
- 1 lime
- 4 stilker koriander
Instructions
- Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok opp godt med vann i en gryte. Kok potetene til de er møre. Sil av vannet og hell kaldt vann på potetene slik at kokeprosessen stopper.
- Du kan også bake potetene her, det smaker bedre men tar litt lengre tid.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og jalapeños. Skjær paprika i terninger. Hell laken av maisen.
- Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i sjalottløk, hvitløk, jalapeños, chilipulver og paprikapulver, la det surre i noen minutter. Tilsett paprikaterninger, stek noen minutter til.
- Vend til slutt inn mais og poteter, stek under jevnlig vending til de får brune kanter. Smak til med salt.
- Skjær avokado terninger, lime i båter. Grovhakk koriander. Servér potetretten rykende varm, topp med avokado, lime og koriander.
Flere oppskrifter
-
Spansk omelett
Nyyyyydelig tapasomelett med poteter og løk.
-
Vegansk potetpai
Glad i fløtegratinerte poteter? Da kommer du til å elske de her.