Vegansk vaniljeis

Hjemmelaget is er noe av det beste som finnes! Denne er basert på cashewnøtter, kokosolje og agavesirup.

Vegansk vaniljeis
Hjemmelaget cashewbasert iskrem med få ingredienser.
Ingredients
- 2 dl cashewnøtter usalta, urista
- 4 dl vann
- 0,5 dl agavesirup
- 2 ss kokosolje
- 1 vaniljestang
- bitte litt salt
Instructions
- Kjør cashewnøttene til de er helt finkorna i en kjøkkenmaskin eller blender.
- Tilsett vann, agavesirup, kokosolje, innholdet fra vaniljestangen og salt. Kjør det videre til du har en jevn blanding.
- Ha over i en ismaskin og kjør til ønsket konsistens.
- Har du ikke ismaskin? Ha blandingen over i en beholder og sett den i fryseren. Ta den ut en gang i timen og rør godt rundt. Gjenta dette til isen er helt fryst.
Notes
Tips: Hvis du vil ha en is som henger enda bedre sammen (men ikke ser like pen ut) har du en spiseskje rosiner med i kjøkkenmaskinen.
Flere oppskrifter
-
Nice cream med sjokolade og peanøtter
Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren! Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn dessert (eller frokost?) på null komma niks. I alle fall på cirka 10 minutter.
-
Sjokoladeispinner
Disse ispinnene er seriøst sykt gode. Jeg sliter litt med å finne ut perfekt timing for å publisere dem, fordi du har lyst å ha dem klare på godværsdager, men kanskje stå inne og lage dem på en dag der solen ikke skinner så fint.…
-
Verdens enkleste sjokoladeis
Superlettvint og sunnere enn vanlig – og du trenger ikke ismaskin!