Frappe
Dekadent vegansk iskaffe.
Skal det være, så skal det være!
Vegansk frappe
Dette er en fest av en iskaffe, som smaker fantastisk, og er kjempegod på varme dager.
Ingredients
- 1 ts sukker
- 1 dobbel espresso
- 1 ss kanelsirup kan sløyfes
- 1 dl isbiter
- vegansk fløte variant til desserter passer bedre enn variant til middagsretter, men begge fungerer
Instructions
- Rør ut sukkeret i espressoen. Ha den i en cocktailshaker sammen med isbiter og kanelsirup. Rist godt, det er viktig at isbitene knuses underveis.
- Ta av lokket på shakeren, og hell alt over i et glass. Fyll opp med fløte. Server med en gang.
Notes
Tips: Bytt gjerne ut fløten med kokosmelk.
Flere oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…
-
Kaffeisbiter
Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.