Islatte

Islatte

Fram med iskaffen – det er vår!

At det er vanskelig å finne vegansk iskaffe på boks skal du være glad for. Iskaffe lager du selv, da er det både billigere og bedre!

Lunken kaffe er det verste som finnes, så derfor er det litt rart at iskald kaffe er noe av det beste! Men sånn er det bare, og når dagene blir lange og solen setter inn – da er lite bedre i glasset enn en iskaffe. Dette er en veldig enkel variant, en vegansk islatte som du lager på fem minutter. Her foretrekker jeg å bruke en melk som er nøytral i smaken, for eksempel mandelmelk. Er du glad i nøttesmaken, gjør det seg også med en teskje hasselnøttsirup i kaffen.

Vegansk islatte

Espresso, melk og isbiter er alt som skal til.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course drikke
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 1 enkel espresso eller en dobbel, om du foretrekker
  • 2 dl isbiter
  • 3 dl plantemelk

Instructions
 

  • Ha isbiter, melk og espresso i en blender.
  • Kjør til det er en jevn, flytende masse, og server med en gang.

Notes

For en søtere iskaffe, anbefaler jeg å røre ut sukker eller sirup i espressoen mens den fremdeles er varm. Da vil det løses mye bedre opp i den ferdige kaffen.
Keyword iskaffe

Flere oppskrifter

  • Ice Ice Coffee

    Ice Ice Coffee

    Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.

    Les mer

  • Iskaffe

    Iskaffe

    I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…

    Les mer

  • Kaffeisbiter

    Kaffeisbiter

    Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.

    Les mer



2 thoughts on “Islatte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating