Islatte
Fram med iskaffen – det er vår!
At det er vanskelig å finne vegansk iskaffe på boks skal du være glad for. Iskaffe lager du selv, da er det både billigere og bedre!
Lunken kaffe er det verste som finnes, så derfor er det litt rart at iskald kaffe er noe av det beste! Men sånn er det bare, og når dagene blir lange og solen setter inn – da er lite bedre i glasset enn en iskaffe. Dette er en veldig enkel variant, en vegansk islatte som du lager på fem minutter. Her foretrekker jeg å bruke en melk som er nøytral i smaken, for eksempel mandelmelk. Er du glad i nøttesmaken, gjør det seg også med en teskje hasselnøttsirup i kaffen.
Vegansk islatte
Ingredients
- 1 enkel espresso eller en dobbel, om du foretrekker
- 2 dl isbiter
- 3 dl plantemelk
Instructions
- Ha isbiter, melk og espresso i en blender.
- Kjør til det er en jevn, flytende masse, og server med en gang.
Notes
Flere oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Kaffeisbiter
Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.
2 thoughts on “Islatte”
Leave a Reply
Hva slags vegetabilsk melk bruker du?
Allslags! HAha! Ofte søtet soyamelk eller hasselnøttmelk i slike drikker som dette.