Solsikkepålegg

Så det var ikke kjempeenkelt til å få dette til å se fint ut. Fire gulrøtter i oppskriften må ta på seg en del av skylden for det, spesielt siden de får mye mer enn tilsvarende mengde goodwill for super smak og masse gode næringsstoffer til pålegget.
Dette serverte jeg til en god gjeng faglærere i mat og helse, og alle som en var de imponert over både smak og konsistens! Pålegget lager du på null komma niks, og i lukket glass står det fint en liten uke i kjøleskap.

Solsikkepålegg
Ingredients
- 4 gulrøtter
- 3 dl solsikkekjerner
- 0,75 dl olivenolje
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 4 stilker bladpersille
- 1 ss tomatpuré
- salt
- pepper
Instructions
- Riv gulrøttene.
- Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.
- Servér på brød eller med kjeks.
Flere oppskrifter
-
Italiensk bønnepålegg
Vegetarpostei laget av bønner er noe av det enkleste pålegget du kan lage – og med tusen variasjonsmuligheter (minst)!
-
Hjemmelaget mandelsmør av rista mandler
Dette. Er. Så. Godt.
-
Nydelig soppuré
Dette er et litt fancy pålegg, rett og slett. Skikkelig enkelt å lage altså – men det er fancy fordi det virkelig tåler å serveres med godt brød som en forrett til et skikkelig bra måltid.
6 thoughts on “Solsikkepålegg”
Leave a Reply
Fantastisk godt – har lige lavet denne – namnamnam!
Herlig 🙂 Takk for kommentar!
Kjempe godt, takk 🙂
Så hyggelig 🙂 🙂
Hvor lenge kan du ha dette pålegget i kjøleskapet?
Det kan fint stå noen uker 🙂