Solsikkepålegg

Solsikkepålegg

Så det var ikke kjempeenkelt til å få dette til å se fint ut. Fire gulrøtter i oppskriften må ta på seg en del av skylden for det, spesielt siden de får mye mer enn tilsvarende mengde goodwill for super smak og masse gode næringsstoffer til pålegget.

Dette serverte jeg til en god gjeng faglærere i mat og helse, og alle som en var de imponert over både smak og konsistens! Pålegget lager du på null komma niks, og i lukket glass står det fint en liten uke i kjøleskap.

vegansk solsikkepålegg oppskrift

Solsikkepålegg

Mettende, smaksrikt og næringsrikt til brødskiven eller knekkebrødet. 
Prep Time 10 minutes
Course pålegg
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 4 gulrøtter
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 0,75 dl olivenolje
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 ss tomatpuré
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Riv gulrøttene.
  • Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.
  • Servér på brød eller med kjeks.
Keyword gulrøtter, solsikkekjerner

Flere oppskrifter



6 thoughts on “Solsikkepålegg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating