Bananpannekaker

Bananpannekaker

Kjempegode frokostpannekaker.

Banan fungerer utmerket som bindemiddel i bakst, og er en naturlig og god eggsubstitutt. Disse pannekakene er spesielt gode med sjokoladepålegg, eller hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Veganske bananpannekaker

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course pannekaker
Servings 6 stk.

Ingredients
  

  • 2 bananer
  • 2 ss rapsolje
  • 1 dl soyamelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss lønnesirup
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • kanel
  • vegansk margarin eller olje til steking

Instructions
 

  • Bruk godt modne bananer. Skrell, mos dem med en gaffel i en bolle.Tilsett olje, melk, vann, eddik og sirup, og bland det godt sammen. La det stå et par minutter. Mål opp mel, bakepulver, salt og kanel, og sil det over i blandingen. Bland forsiktig sammen, til det er lite klumper igjen.
  • Varm opp en stekepanne til litt over middels varme. Ha i melkefri margarin eller olje. Bruk rundt en desiliter røre per pannekake. De skal være ganske tykke. Stek dem på den ene siden til du merker at de setter seg godt langs kanten, om lag tre minutter. Snu, og stek et minutt på den andre siden.

Flere oppskrifter

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

    Les mer

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…

    Les mer

  • Bokhvetepannekaker

    Bokhvetepannekaker

    Nydelige amerikanske bokhvetepannekaker med banan, kanel og kardemomme. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating