La bønnene ligge i godt med vann over natten. Hell av vannet og kok opp bønnene i nytt, lettsaltet vann. La de koke i 30 minutter. Sil av vannet. Dette steget dropper du om du bruker hermetiske bønner.
Skrell søtpotetene og skjær de i terninger på cirka én centimeter. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chipotle.
Varm opp en gryte til medium/høy varme. Ha i oljen. Tilsett søtpotet og løk og stek i noen minutter under omrøring. Ha i hvitløk og chipotle, og rør det hele godt sammen. Hell på chilipulver og spisskummen og la det frese i noen minutter.
Hell på bønner, grønnsakskraft og tomater, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke til søtpotetbitene er møre, det tar 10-15 minutter.
Smak til med salt og limesaft.
Grovhakk koriander og rør inn i gryten rett før servering.
Chiligryten smaker helt nydelig sammen med nybakt maisbrød.