Go Back
vegansk chili sin carne oppsrkift

Chiligryte med søtpotet og hvite bønner

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk, texmex
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka eller 1 boks (ca. 4 dl) hvite bønner
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 1 chipotle
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss spisskummin
  • 6 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • salt
  • 1 lime
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • La bønnene ligge i godt med vann over natten. Hell av vannet og kok opp bønnene i nytt, lettsaltet vann. La de koke i 30 minutter. Sil av vannet. Dette steget dropper du om du bruker hermetiske bønner.
  • Skrell søtpotetene og skjær de i terninger på cirka én centimeter. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chipotle.
  • Varm opp en gryte til medium/høy varme. Ha i oljen. Tilsett søtpotet og løk og stek i noen minutter under omrøring. Ha i hvitløk og chipotle, og rør det hele godt sammen. Hell på chilipulver og spisskummen og la det frese i noen minutter.
  • Hell på bønner, grønnsakskraft og tomater, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke til søtpotetbitene er møre, det tar 10-15 minutter.
  • Smak til med salt og limesaft.
  • Grovhakk koriander og rør inn i gryten rett før servering.
  • Chiligryten smaker helt nydelig sammen med nybakt maisbrød.

Notes

Tips: Chiligryten smaker nydelig servert sammen med nybakt maisbrød. Rør sammen røren før du starter på chiligryten, og så baker det seg ferdig i ovnen mens du gjør klar resten av middagen.
Keyword gryterett