Go Back
vegetartaco med kikerter

Vegetartaco med kikerter

Kikerter er et superlettvint, superbillig og supergodt alternativ til kjøttdeig i tacoen. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kartong (ca. 4 dl) kikerter (eventuelt 2 dl som du bløtlegger og koker selv)
  • 1/4 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • salt
  • pepper
  • tacotilbehør

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du hermetiske holder det å skylle laken av dem. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer, og deretter kokes møre i godt med vann.
  • Ha kikertene i en bolle og bruk en stavmikser til å kjapt hakke dem i litt mindre biter. Det har en tendens til å komme små biter fykende ut av bollen, så dekk den gjerne til med et håndkle. Dette kan du også gjøre i en foodprocessor, bruk i så fall “pulse”-funksjonaliteten. Det er viktig å ikke hadde dem for mye – heller litt store biter her og der enn… hummus.
  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk. Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i kikertene først, og stek dem i noen minutter. De kan godt begynne å bli litt gylne, jeg synes det er godt om de får litt stekeskorpe her.
  • Ha deretter i løk og hvitløk, stek i et par minutter til, og ha så i spisskummen, chilipulver og røkt paprikapulver. Vend alt godt sammen, og stek i noen minutter til. Ha på oregano, salt og pepper til slutt.
  • Servér kikertene med godt tacotilbehør.
Keyword kikerter, taco