2dlsoyamelk gjerne med vaniljesmak, så får du ekstra god smak + den fine gulfargen
100gblåbær
Instructions
Bolledeig
Smelt margarin. Ha gryten av varmen og rør inn soyayoghurt, deretter melk og vann.
Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en bolle. Hell i melkeblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med et håndkle, la den heve på kjøkkenbenken i to timer. Sett den deretter i kjøleskapet og la den heve i alt fra over natten til fire døgn.
Vaniljekrem
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Utbaking
Når du er klar til å bake ut bollene har du deigen ut av kjøleskapet, har litt mel på kjøkkenbenken, og velter deigen over på den. Kle to stekebrett med bakepapir.
Del deigen i 12 like store emner. Trill dem ut som boller, og fordel dem utover stekebrettene. Lag en god grop i hver, dekk til brettene, og la bollene etterheve i to timer. Når du har et kvarter igjen av hevingen setter du ovnen på 200 grader.
Når bollene er ferdig heva kan du utvide gropene litt mer, fordele vaniljekremen i dem og toppe med blåbærene.
Stek til bollene er gylne, cirka 18-20 minutter. Avkjøl på rist.