Vegansk snickersostekake
Nydelig kake med kremost, sjokolade, karamell og peanøtter.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
- 250 g melkefrie havrekjeks
- 100 g melkefri margarin
- 2 ss sukker
Ostelag:
- 1 pakke (ca. 300 g) vegansk kremost
- 1 pakke (ca. 350 g) silketofu
- 2 ss maisstivelse
- 0,5 dl sukker
- 3 ss peanøttsmør
- 1 dl melkefrie sjokoladeknapper eventuelt grovhakket sjokolade
Karamelltopp:
- 1 dl peanøtter eventuelt andre nøtter
- 12 dadler
- litt vann
- bitte litt salt
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en liten/mellomstor springform og kle den med bakepapir (evt margarin og mel).
Knus kjeksen i en foodprocessor. Smelt margarinen og ha den i, ha også i sukker. Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen. Tørk av maskinen, vi bruker den igjen to ganger i oppskriften, og det er ikke nødvendig med full vask mellom hver gang.
Ostelag:
Kjør kremost, silketofu, maisstivelse, sukker og peanøttsmør jevnt i food processpren. Rør inn sjokoladeknappene til slutt.
Fordel røren utover i formen. Glatt den ut på toppen med en slikkepott. Skyll maskinen igjen.
Sett kaken i ovnen og bak i 35-40 minutter. Avkjøl.
Karamelltopp:
Ha nøttene i foodprocessoren og kjør til de er i grove biter (de skal ikke bli pulverisert). Ha over i en bolle.
Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i foodprocessoren, tilsett litt vann (start med en halv desiliter og spe eventuelt med mer). Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende karamellsaus. Smak til med litt salt. Hell over i bollen.
Når kaken av avkjølt har du nøttekaramellen over. La kaken stå kaldt fram til servering.
Keyword ostekake, snickers