Go Back

Vegansk snickersostekake

Nydelig kake med kremost, sjokolade, karamell og peanøtter.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course kake
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g melkefrie havrekjeks
  • 100 g melkefri margarin
  • 2 ss sukker

Ostelag:

  • 1 pakke (ca. 300 g) vegansk kremost
  • 1 pakke (ca. 350 g) silketofu
  • 2 ss maisstivelse
  • 0,5 dl sukker
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 dl melkefrie sjokoladeknapper eventuelt grovhakket sjokolade

Karamelltopp:

  • 1 dl peanøtter eventuelt andre nøtter
  • 12 dadler
  • litt vann
  • bitte litt salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en liten/mellomstor springform og kle den med bakepapir (evt margarin og mel).
  • Knus kjeksen i en foodprocessor. Smelt margarinen og ha den i, ha også i sukker. Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen. Tørk av maskinen, vi bruker den igjen to ganger i oppskriften, og det er ikke nødvendig med full vask mellom hver gang.

Ostelag:

  • Kjør kremost, silketofu, maisstivelse, sukker og peanøttsmør jevnt i food processpren. Rør inn sjokoladeknappene til slutt.
  • Fordel røren utover i formen. Glatt den ut på toppen med en slikkepott. Skyll maskinen igjen.
  • Sett kaken i ovnen og bak i 35-40 minutter. Avkjøl.

Karamelltopp:

  • Ha nøttene i foodprocessoren og kjør til de er i grove biter (de skal ikke bli pulverisert). Ha over i en bolle.
  • Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i foodprocessoren, tilsett litt vann (start med en halv desiliter og spe eventuelt med mer). Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende karamellsaus. Smak til med litt salt. Hell over i bollen.
  • Når kaken av avkjølt har du nøttekaramellen over. La kaken stå kaldt fram til servering.
Keyword ostekake, snickers