Vegansk sjokolademoussekake
Uten gluten - uten soya* - uten palmeolje.
Prep Time 30 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 1,5 dl glutenfrie havregryn
- 1,5 dl mandler
- 2 ss kakaopulver
- 2 ss lønnesirup
- 3 ss kokosolje
- eventuelt litt sukker
Sjokolademousse:
- 3 bokser á 4 dl kokosmelk (ikke lett-varianten) eller 2 kartonger plantefløte til visping
- 300 g melkefri sjokolade Odense og Coop sine to mørkeste varianter er uten melk
- 2-3 ss melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- bitte litt havsalt
Kjør havregryn og mandler i en food processor til det er ganske pulverisert. Ha i kakaopulver og lønnesirup og kjør til alt er jevnt.
Tilsett én og én spiseskje med kokosolje til deigen fester seg litt. Smak eventuelt til med litt sukker.
Kle en springform med bakepapir. Størrelsen er ikke så veldig farlig her - en liten diameter gir en høyere kake og færre stykker. Press deigen ned i bunnen av formen. Sett kaldt mens du gjør klar sjokolademoussen.
Sjokolademousse og montering:
Oppbevar eventuell kokosmelk i kjøleskap minst noen timer før du skal lage sjokolademoussen.
Smelt sjokoladen i vannbad. Visp opp det harde laget fra øverst i kokosmelkboksene eller all fløten med en håndvisp.
Tilsett smeltet sjokolade, melis, vaniljeekstrakt og havsalt og visp til det blir jevnt. Fordel sjokolademoussen over kakebunnen og sett til avkjøling igjen.
Etter cirka en time i kjøleskapet er kaken klar til servering. Løsne den forsiktig med en kniv langs kanten av kakeformen og skjær kaken i serveringsstykker.
Keyword sjokolademoussekake