Go Back

Vegansk sjokolademoussekake

Uten gluten - uten soya* - uten palmeolje.
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Course kake
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 1,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1,5 dl mandler
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss lønnesirup
  • 3 ss kokosolje
  • eventuelt litt sukker

Sjokolademousse:

  • 3 bokser á 4 dl kokosmelk (ikke lett-varianten) eller 2 kartonger plantefløte til visping
  • 300 g melkefri sjokolade Odense og Coop sine to mørkeste varianter er uten melk
  • 2-3 ss melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • bitte litt havsalt

Instructions
 

  • Kjør havregryn og mandler i en food processor til det er ganske pulverisert. Ha i kakaopulver og lønnesirup og kjør til alt er jevnt.
  • Tilsett én og én spiseskje med kokosolje til deigen fester seg litt. Smak eventuelt til med litt sukker.
  • Kle en springform med bakepapir. Størrelsen er ikke så veldig farlig her - en liten diameter gir en høyere kake og færre stykker. Press deigen ned i bunnen av formen. Sett kaldt mens du gjør klar sjokolademoussen.

Sjokolademousse og montering:

  • Oppbevar eventuell kokosmelk i kjøleskap minst noen timer før du skal lage sjokolademoussen.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Visp opp det harde laget fra øverst i kokosmelkboksene eller all fløten med en håndvisp.
  • Tilsett smeltet sjokolade, melis, vaniljeekstrakt og havsalt og visp til det blir jevnt. Fordel sjokolademoussen over kakebunnen og sett til avkjøling igjen.
  • Etter cirka en time i kjøleskapet er kaken klar til servering. Løsne den forsiktig med en kniv langs kanten av kakeformen og skjær kaken i serveringsstykker.

Notes

*Ved bruk av kokosmelk. 
Keyword sjokolademoussekake