Go Back

Vegansk pasta i tomatsaus med sprøstekt grønnkål

Lettvint og billig middag med råvarer en ofte har hjemme.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g grønnkål
  • 2 ss kaldpresset raps- eller olivenolje + ekstra til steking
  • salt
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 stilker rosmarin
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  • Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Sil av vannet.
  • Dra bladene av grønnkålstilkene, og prøv å få med så lite av de trevlete stilkene som mulig.
  • Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Drypp over oljen, og dryss over litt salt.
  • Stek grønnkålen i 8–10 minutter, til den begynner å bli mørkere. Pass på så den ikke blir brent.
  • Skrell løken og hvitløken. Finhakk chilien, hvitløken, løken og rosmarinen.
  • Sett en stekepanne på høy varme, og ha i pinjekjernene. Rist dem raskt, og pass på så de ikke brenner seg. Legg dem til side, demp varmen et par hakk og ha litt olje i panna. Ha i chilien, hvitløken og løken, og la det surre i noen minutter. Tilsett rosmarinen, og la det surre i noen minutter til.
  • Tilsett tomatene, og la det koke opp. Ha i sukkeret og eddiken, demp varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk resten av grønnkålen, og ha den i panna. La det hele surre i noen minutter til. Ha spagettien i sausen, og vend sammen.
  • Server pastaretten i dype tallerkener. Topp med ovnsstekt grønnkål og rista pinjekjerner.
Keyword pasta, sykt billig