Forvarm stekeovnen til 180 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir.
Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Sil av vannet.
Dra bladene av grønnkålstilkene, og prøv å få med så lite av de trevlete stilkene som mulig.
Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Drypp over oljen, og dryss over litt salt.
Stek grønnkålen i 8–10 minutter, til den begynner å bli mørkere. Pass på så den ikke blir brent.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk chilien, hvitløken, løken og rosmarinen.
Sett en stekepanne på høy varme, og ha i pinjekjernene. Rist dem raskt, og pass på så de ikke brenner seg. Legg dem til side, demp varmen et par hakk og ha litt olje i panna. Ha i chilien, hvitløken og løken, og la det surre i noen minutter. Tilsett rosmarinen, og la det surre i noen minutter til.
Tilsett tomatene, og la det koke opp. Ha i sukkeret og eddiken, demp varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk resten av grønnkålen, og ha den i panna. La det hele surre i noen minutter til. Ha spagettien i sausen, og vend sammen.
Server pastaretten i dype tallerkener. Topp med ovnsstekt grønnkål og rista pinjekjerner.