Go Back
vegansk panna cotta oppskrift

Vegansk panna cotta med sjokolade

Italiensk vaniljepudding med sjokolade - perfekt dessert etter en finere middag. 
Course Dessert
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 ss agarflak
  • 1 dl vann
  • 100 g melkefri sjokolade eventuelt sjokoladeknapper
  • 5 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 6 dl plantemelk går fint an å kombinere to typer

Instructions
 

  • Ha agarflak og vann i en gryte. La det stå i noen minutter, ha deretter på varmen og la det koke opp. La det småkoke i noen minutter slik at agarflakene løser seg opp. Slurver du her vil panna cottaen allikevel stivne, men det kan komme små klumper i den.
  • Knekk sjokoladen i mindre biter og ha i. La den smelte helt i vannet. Rør inn sukker og vaniljeekstrakt.
  • Hell på melk og la det hele koke i 5-6 minutter til det tykner betydelig.
  • Hell over i serveringsformer og sett til avkjøling. Panna cottaen stivner så snart den kjøler seg ned.
  • Server gjerne med litt pisket plantekrem.
Keyword panna cotta