Vegansk panna cotta med sjokolade
Italiensk vaniljepudding med sjokolade - perfekt dessert etter en finere middag.
Course Dessert
Cuisine italiensk
- 2,5 ss agarflak
- 1 dl vann
- 100 g melkefri sjokolade eventuelt sjokoladeknapper
- 5 ss sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 dl plantemelk går fint an å kombinere to typer
Ha agarflak og vann i en gryte. La det stå i noen minutter, ha deretter på varmen og la det koke opp. La det småkoke i noen minutter slik at agarflakene løser seg opp. Slurver du her vil panna cottaen allikevel stivne, men det kan komme små klumper i den.
Knekk sjokoladen i mindre biter og ha i. La den smelte helt i vannet. Rør inn sukker og vaniljeekstrakt.
Hell på melk og la det hele koke i 5-6 minutter til det tykner betydelig.
Hell over i serveringsformer og sett til avkjøling. Panna cottaen stivner så snart den kjøler seg ned.
Server gjerne med litt pisket plantekrem.