Vegansk karamellpudding
Karamellpudding er en skikkelig luksusdessert, og helt super til å runde av julemiddagen, så vel som litt finere middager året rundt.
Cook Time 20 minutes mins
Avkjøling 4 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 20 minutes mins
- 1 dl sukker
- 1 ss vann
- 1 ts agarpulver
- 5 dl kokosmelk søtet soyamelk eller en kombinasjon av de to
- 4 ss sirup
- 2 ss maisstivelse
- 2 ts vanilje pulver eller ekstrakt
Finn fram en liten brødform eller fire porsjonsformer.
Smelt sukker og vann i en gryte på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Hell over i formen(e). Nå vil det stivne, men det er ikke så farlig - når karamellpuddingen helles over vil det smelte igjen.
Rør agarpulveret ut i kokosmelken, og la det stå i noen minutter før du fortsetter. Hell deretter det hele over i en gryte, tilsett sirup, maisstivelse og vanilje. Varm blandingen opp mens du visper. Når det begynner å koke skrur du temperaturen litt ned, og lar det småkoke i to minutter.
Ha av varmen, og hell over i formen(e). Avkjøl i 3-4 timer, eventuelt over natten.
Ved servering bruker du en kniv til å skjære langs kantene, før du hvelver karamellpuddingen over på serveringsfat.
Keyword jul, karamellpudding