Vegansk fudgekake
Nydelig sjokoladekake med sjokoladefudge-glasur.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
- 1 ss vegansk margarin
- 5 ss kakaopulver 1 ss til "meling" av form, 4 til kakebunn
- 1,5 dl soyamelk
- 2 dl sukker
- 0,5 dl brunt sukker
- 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 1 ts vaniljeekstrakt eller rent vaniljepulver
- 2,5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- litt salt
- 50 g melkefri sjokolade
Fudgetopping
- 2 dl kokosmelk (ikke lett-variant) eller vegansk fløte
- 1 dl sukker
- 1 dl lys sirup
- 100 g melkefri sjokolade
- 100 g vegansk margarin
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Ha bakepapir i bunnen av en springform med diameter på 20-22 centimeter. Gni kantene og bunnen inn med margarin, og ha deretter i 1 ss kakaopulver. Vend på formen slik at både kanter og bunn dekkes.
Visp sammen soyamelk, sukker, solsikkeolje og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemel, 4 ss kakaopulver, bakepulver og salt, og visp det hele raskt sammen til en jevn røre.
Grovhakk sjokoladen (du kan godt hakke sjokoladen til toppingen med det samme, og la den stå på kjøkkenbenken til den skal brukes) og vend inn.
Hell røren over i formen og sett i ovnen. Bak i 30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Fudgetopping
Ha kokosmelk/fløte, sukker og sirup i en gryte, og la det koke opp mens du rører jevnlig.
Ha i sjokoladebiter, og rør til sjokoladen smelter. La deretter det hele koke i ca. 10 minutter. Det skal tykne noe, men ikke mye (da vil du sitte igjen med knallhard karamell etter nedkjøling...).
Ta gryten av varmen, og rør inn litt og litt av margarinen, til den har smeltet helt inn i sausen.
Hell fudgetoppingen over kaken i formen, dekk til og sett kaken kaldt til toppingen stivner - minst to timer.
Servering
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. én time før servering.
Skjær langs kakeformen med en kniv, og løft kaken forsiktig over på et fat.
Servér - gjerne sammen med litt vaniljeis og/eller pisket plantekrem.
Keyword fudgekake, sjokoladekake