Bløtlegg steinsopp i 3 dl varmt vann.
Skrell løk og gulrøtter, grovhakk de deretter, samt grovhakk selleristengene.
Plukk soppen ut av vannet (ta vare på bløtevannet) og grovhakk den og. Finhakk timian.
Ha oljen i en gryte som du setter på medium varme. Ha i alle grønnsakene og timian og stek i 10 minutter, mens du jevnlig vender på det hele.
Ha deretter i laurbærblad, rødvin og syltetøy og stek videre til det begynner å bli klissete. Rør inn hvetemel og la det steke i et minutt til.
Rør deretter inn miso, tomatpuré og eddik, og hell til slutt inn bløtevannet fra soppen og grønnsakskraften mens du visper godt.
La sausen koke i cirka 10 minutter, fisk ut laurbærbladene og kjør sausen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Istedenfor dette kan du eventuelt sile sausen gjennom en finkornet sil.
Smak til med salt og pepper og servér!