Go Back

Toskansk Gnocchi

Nydelig italiensk middag med gnocchi, sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4-5-6 østerssopp
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl soltørka tomat i olje
  • 4 ss usalta cashewnøtter
  • 4 ss næringsgjær
  • olje til steking
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 2,5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 2,5 dl vegansk matfløte eller kokosmelk
  • 0,5 sitron
  • 1 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • pepper
  • 500 g gnocchi
  • 65 g spinat eller grønnkål
  • 2 stilker basilikum

Instructions
 

  • Riv østerssopp i litt mindre biter. Finhakk hvitløk, grovhakk soltørka tomat.
  • Kjør nøtter og næringsgjær til pulver i en foodprocessor eller blender.
  • Varm opp oljen til høy temperatur i en stekepanne. Ha i soppen, krydre med røkt paprikapulver og litt salt, og stek til den er gyllen og nesten sprø.
  • Legg soppen til side, skru ned temperaturen noen hakk, og ha litt mer olje i pannen om det er tørt.
  • Ha i hvitløk, soltørka tomat og paprikapulver, og la det surre i et minutt. Tilsett deretter grønnsakskraft, matfløte, sitronsaft, oregano, rosmarin og timian. Har du ikke alle de tre krydderne, kan du helt fint bytte ut et av dem med et av de andre.
  • Rør sammen og la sausen koke opp. Vips inn halvparten av cashew-/næringsgjærpulvere, og smak til sausen med salt og pepper.
  • Ha i gnocchi og spinat, og la det koke i sausen i 3-4 minutter, til gnocchien er gjennomvarm. Vend til slutt inn soppen.
  • Servér gnocchien rykende varm, topp med basilikum og resten av cashewpulveret.
Keyword gnocchi