Riv østerssopp i litt mindre biter. Finhakk hvitløk, grovhakk soltørka tomat.
Kjør nøtter og næringsgjær til pulver i en foodprocessor eller blender.
Varm opp oljen til høy temperatur i en stekepanne. Ha i soppen, krydre med røkt paprikapulver og litt salt, og stek til den er gyllen og nesten sprø.
Legg soppen til side, skru ned temperaturen noen hakk, og ha litt mer olje i pannen om det er tørt.
Ha i hvitløk, soltørka tomat og paprikapulver, og la det surre i et minutt. Tilsett deretter grønnsakskraft, matfløte, sitronsaft, oregano, rosmarin og timian. Har du ikke alle de tre krydderne, kan du helt fint bytte ut et av dem med et av de andre.
Rør sammen og la sausen koke opp. Vips inn halvparten av cashew-/næringsgjærpulvere, og smak til sausen med salt og pepper.
Ha i gnocchi og spinat, og la det koke i sausen i 3-4 minutter, til gnocchien er gjennomvarm. Vend til slutt inn soppen.
Servér gnocchien rykende varm, topp med basilikum og resten av cashewpulveret.