Tomatsuppe med pesto
Kjapp, hjemmelaget tomatsuppe der vi tar et par snarveier for best mulig smak på kortest mulig tid.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
- 100 g makaroni
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 2 ss vegansk pesto
- 1 ss tørket oregano
- 2 kartonger/bokser (8 dl) knuste tomater
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 2 dl kokosmelk eller vegansk fløte
- salt
- pepper
- 4 stilker basilikum
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr løkene litt. Tilsett deretter pesto, oregano, tomater og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. Etter fem minutter med koking rører du inn kokosmelk eller fløte, og smaker til med salt og pepper.
Servér suppen med makaroni og frisk basilikum.
Keyword suppe, tomatsuppe