Go Back
tomatsuppe med pesto og kokosmelk

Tomatsuppe med pesto

Kjapp, hjemmelaget tomatsuppe der vi tar et par snarveier for best mulig smak på kortest mulig tid.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g makaroni
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss vegansk pesto
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 kartonger/bokser (8 dl) knuste tomater
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 2 dl kokosmelk eller vegansk fløte
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker basilikum

Instructions
 

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr løkene litt. Tilsett deretter pesto, oregano, tomater og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. Etter fem minutter med koking rører du inn kokosmelk eller fløte, og smaker til med salt og pepper.
  • Servér suppen med makaroni og frisk basilikum.
Keyword suppe, tomatsuppe