Tilslørte bondepiker
Klassisk og kjempegod sommerdessert i vegansk versjon.
Course Dessert
Cuisine norsk
- 1 kg epler
- 1 dl vann
- 0,5 vaniljestang
- 2 dl sukker
Kavring:
- 3 ss vegansk margarin
- 5 dl tørket kavring eller brød ev. griljermel
- 1 dl sukker
- litt malt kanel
Krem:
- 4 dl kremfløte til pisking. Jeg foretrekker havrekrem.
- 2 ss sukker
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i store terninger. Kok opp vannet med en splittet vaniljestang og sukker. Ha i eplebitene, og la dem koke møre uten å svi i bunnen. Rør jevnlig, og etter fem til ti minutter blir det til mos. Det aller beste er å ha små biter epler igjen i mosen.
Avkjøl.
Krem:
Visp kremfløte og sukker nesten stivt.
Legg smuler, eplemos og krem lagvis i porsjonsglass eller bolle, og server med en gang.