Go Back

Taco på grillen med sopp og aioli

Denne varianten er inspirert av en rett jeg spiste på en skikkelig meksikansk restaurant i London. Synes du det blir litt mye styr å lage egen majones, kan du kjøpe ferdiglaget.
Prep Time 20 minutes
Grilling 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course grillmat, hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 2 portobellosopp
  • 8 maistortillas
  • 4 stilker koriander

Aioli og coleslaw:

  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 1 ts salt
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 2 ts sukker
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss vegansk rømme eller fraiche
  • 200 g kål gjerne assorterte typer
  • 1 gulrot
  • 1 eple

Instructions
 

  • Rør sammen olje, salt, spisskummen, koriander, paprikapulver, løkpulver og hvitløkspulver i en bolle. Ha i portobellosopp, og vend den godt inn. La den ligge fram til grilling.
  • Grill soppen på direkte varme, ca. 5 minutter på hver side, den skal bli gyllen og fin.
  • Varm tortillaene kjapt på grillen.
  • Skjær grillet sopp i skiver.
  • Fyll tortillaene med coleslaw, sopp, aioli og koriander.

Aioli og coleslaw:

  • Først av alt: det er helt lov å kjøpe ferdiglaget majones her. 4 dl vil gjøre nytten. Da dropper du de to første punktene under, og alle ingrediensene fram til hvitløksfeddet.
  • For å lage majonesen kan du enten bruke foodprocessor eller stavmikser. Bruker du stavmikser trenger du en høy og tynn "bolle" (følger ofte med når du kjøper stavmikseren. Et vanlig litermål kan også fungerer greit).
  • Ha soyamelk, salt, sennep, eddik og sukker i foodprocessoren eller denne høye bollen. Sett på maskinen eller ha i stavmikseren og la det gå mens du heller i oljen i en tynn stråle. Etterhvert begynner majonesen å tykne. Fortsett til ønsket tykkelse (mer olje = tykkere majones). Blir den for tykk kan du røre inn en liten spiseskje vann.
  • Fordel majonesen i to boller. Den ene trenger ganske god plass til flere ingredienser.
  • Riv eller finhakk hvitløk og rør det inn i den minste bollen, så får du aioli.
  • I den store bollen rører du inn rømme eller fraiche.
  • Snitt kål tynt, riv gulrot og eple. Bland også dette inn i den store bollen. Sett kaldt fram til servering.
Keyword taco