Først av alt: det er helt lov å kjøpe ferdiglaget majones her. 4 dl vil gjøre nytten. Da dropper du de to første punktene under, og alle ingrediensene fram til hvitløksfeddet.
For å lage majonesen kan du enten bruke foodprocessor eller stavmikser. Bruker du stavmikser trenger du en høy og tynn "bolle" (følger ofte med når du kjøper stavmikseren. Et vanlig litermål kan også fungerer greit).
Ha soyamelk, salt, sennep, eddik og sukker i foodprocessoren eller denne høye bollen. Sett på maskinen eller ha i stavmikseren og la det gå mens du heller i oljen i en tynn stråle. Etterhvert begynner majonesen å tykne. Fortsett til ønsket tykkelse (mer olje = tykkere majones). Blir den for tykk kan du røre inn en liten spiseskje vann.
Fordel majonesen i to boller. Den ene trenger ganske god plass til flere ingredienser.
Riv eller finhakk hvitløk og rør det inn i den minste bollen, så får du aioli.
I den store bollen rører du inn rømme eller fraiche.
Snitt kål tynt, riv gulrot og eple. Bland også dette inn i den store bollen. Sett kaldt fram til servering.