Go Back

Taco på grillen med kokebanan og anchosalsa

Nydelig taco med kokebanan/plaintain, som du får kjøpt i internasjonale matvarebutikker og noen godt assorterte dagligvarebutikker. I denne oppskriften går det helt fint an å bruke en salsa du kjøper i butikken istedenfor å lage selv. Se gjerne etter en med litt røkt smak
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Grilling 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course grillmat, hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl sorte bønner enten ferdige hermetiske, eller 1 dl tørka som du koker selv
  • 2 kokebananer “plaintains” - pass på at du ikke kjøper dem altfor modne
  • 1 ts kanel
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 4 stilker koriander
  • 8 maistortillas

Anchosalsa:

  • 3 anchochili tørka*
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 2 dl knuste eller hakkede tomater
  • 1 ts teskje salt
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Start med bønnene. Dersom du bruker hermetiske holder det å sile av laken og skylle dem i kaldt vann. Dersom du bruker tørka må du bløtlegge og koke dem før bruk).
  • Jeg foretrekker å servere bønnene varme. Da har jeg dem i en liten ildfast beholder, og lar dem stå på indirekte varme på grillen mens jeg gjør klar resten.
  • Del kokebanenene i to på langs (behold skallet på). Krydre fruktkjøttet med kanel, røkt paprika og salt.
  • Grovhakk koriander.
  • Når du er klar til grilling, legger du kokebananene med skinnet ned på indirekte varme. Grill til fruktkjøttet kan dras løs med en spiseskje, det tar ca. 10 minutter. Du kan “jukse” med å ha dem litt på direkte varme, men pass på at de ikke blir brente (det gjør ingenting om skallet blir brent, men du vil ikke ha det inn i fruktkjøttet).
  • Bland sammen bønner og koriander.
  • Varm maistortillaene raskt på grillen. Fyll dem med bønner, fruktkjøtt fra kokebanan og anchosalsa.

Anchosalsa:

  • Bløtlegg chiliene i varmt vann i femten minutter. Sil av vannet og grovhakk chiliene.
  • Grovhakk hvitløk og sjalottløk.
  • Varm opp oljen til medium varme i en liten panne. Stek hvitløk og koriander i noen minutter. ha i chili og surr det hele i noen minutter til.
  • Ha blandingen over i en blender eller food processor, tilsett sjalottløk, tomater, salt og koriander.
  • Kjør til du har en jevn og fin salsa.
  • Salsaen holder seg i lukka glass en liten uke i kjøleskapet.

Notes

*du kan bruke en annen type chili her, både fersk og tørka. Bruker du fersk dropper du bløtleggingen.
Keyword taco