Go Back

Taco med grilla grønnsaker og hummus

Grilla grønnsaker med hummus er en supergod kombinasjon både på smak og næringsinnhold. Varier gjerne med andre typer grønnsaker også. Tomaten gir litt sødme til retten.
Prep Time 15 minutes
Grilling 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course grillmat, hovedrett
Cuisine midtøsten
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 grillspyd
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 squash
  • 1 rød paprika
  • 4 småtomater
  • 4 stilker oregano
  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 8 maistortillas

Hummus:

  • 4 dl kikerter innholdet fra en kartong/boks eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 0,5 sitron
  • 2 små hvitløksfedd ev. 1 stort
  • 4 ss tahini
  • salt
  • ca. 1 dl vann

Instructions
 

  • Dersom du bruker grillspyd av tre, er det greit å bløtlegge dem i litt vann før bruk.
  • Skjær aubergine, squash og paprika i skiver. Prøv å få disse ca. like store. Jeg begynner med aubergine, og skjærer den gjerne i en kvart sirkel. Deretter squash, til slutt paprika.
  • Fordel disse skivene på grillspydene, avslutt med en tomat.
  • Grovhakk oregano. Ha den i en liten skål sammen med olje og salt, rør sammen, og pensle blandingen utover grillspydene.
  • Grill spydene på direkte varme i ca. 10 minutter. Vend på dem underveis, slik at de blir jevnt stekt.
  • Varm tortillaene kjapt på grillen. Ha på en god porsjon hummus, og dra av innholdet fra ca. 1 grillspyd på hver av dem.

Hummus:

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.
Keyword taco